Meniu

Adaugat/Modificat de la Aug 17, 2020 in Masina Ta

Importanta jantelor unei masini

Stiati ca performantele unei masini pot fi imbunatatite si datorita jantelor? Daca sunt montate corect, acestea asigura compatibilitatea rotilor cu autovehiculul si ajuta motorul sa transfere puterea catre asfalt.

Jantele sunt acele componente prin intermediul carora cauciucurile se ataseaza la masina, astfel incat motorul sa transfere puterea corespunzator pe asfalt, acesta avand rolul de a crea putere, care este condusa catre roti, prin sistemul de transmisie.

Insa, care sunt componentele unei jante auto si cum actioneaza acestea?

Partea exterioara - fata jantei, care se focuseaza pe design. In afara de aceasta, partea exterioara este necesara pentru a asigura structura rotii, care mai este numita si ,,paianjen”.

Discul jantei: partea centrala din jurul cilindrului din mijloc, pe care se afla gaurile prezoanelor. Se prinde pe butucul rotii, iar spitele sunt conectate la janta de disc.

Spitele sunt structurile care pornesc din partea centrala si se unesc cu marginea jantei. Pe piata se afla mai multe modele, care includ mai multe sau mai putine spite, cu diametre si forme diverse.

Orificiul pentru supapa - permite introducerea de aer in pneu, iar supapa propriu-zisa este realizata din metal sau cauciuc.

Jantele auto pot fi realizate din mai multe tipuri de materiale, rolul lor fiind de a contribui la performantele masinii. Astfel de materiale pot fi: aliajul de aluminiu, otelul sau din fibra de carbon.

Problemele care pot sa apara la jante:

Chiar daca jantele sunt bucati solide de metal, care pot sustine o greutate mare, si ele pot sa aiba probleme. Pe langa aspectele legate de compatibilitate, importante sunt si rezistenta si durabilitate pentru siguranta soferului.

Jantele sunt de doua feluri: jante usoare si jante grele. Jantele usoare se invart repede, insa, se pot deteriora mai usor. In schimb, jantele grele, desi sunt mai puternice si mai durabile, nu economisesc combustibil.

Cu toate acestea, jantele se vor utiliza conform scopurilor adecvate. Spre exemplu, un automobil de lux va avea jante diferite fata de un camion care va transporta greutati, in acest caz jantele fiind grele.

Posteaza raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>