Meniu

Adaugat/Modificat de la Apr 12, 2019 in Sfaturi Utile

Schimbarea motorului – pasi esentiali

Daca te-ai hotarat sa iti schimbi motorul masinii, acest lucru se poate intampla, insa, nu inainte de a te informa mai mult despre o astfel de interventie. Inlocuirea motorului unei masini presupune mai multi pasi care trebuie respectati pentru ca procesul sa se realizeze in regula. Iata care sunt acestia:

  1. Este necesara o vizita la Registrul Auto Roman pentru modificarea cartii de identitate.
  2. R.A.R. va verifica aspectele care au legatura cu fixarea motorului nou, respectiv, pastrarea acelor elemente care au legatura cu reducerea poluarii (catalizator, sonda lambda). De asemenea, se va realiza testul de poluare specific inspectiei tehnice.
  3. O modalitate facila de a realiza acest lucru este ca inlocuirea motorului sa se realizeze cu un motor identic cu cel pe care l-ai avut inainte. Acesta este precizat in cartea de identitate.
  4. Este necesar ca interventia sa se realizeze intr-un service auto autorizat si serios, nu la intamplare, pe marginea drumului. O lucrare gresita de schimbare a motorului poate duce la defectiune grave ale masinii si, implicit, la costuri suplimentare pentru soferi.
  5. Actele de care ai nevoie in momentul schimbarii motorului:
  • Act identitate detinator autovehicul
  • Cerere activitate RAR – se completeaza de catre solicitant pe propria raspundere si va fi semnata doar in prezenta angajatului RAR care va efectua prestatia
  • Cartea de identitate a autovehiculului
  • Adeverinta eliberata de catre atelierul autorizat care a efectuat inlocuirea motorului
  1. Se poate schimba motorul cu unul diferit de cel recomandat. In cazul in care ai decis sa montezi un astfel de motor, autovehiculul va fi reomologat. Daca motorul cel nou are performante diferite fata de cel cel anterior, este necesar sa se efectueaze probe in cadrul Laboratorului de incercari pentru securitate rutiera al R.A.R. Totodata, sunt necesare si cele care au legatura cu stabilirea normei de poluare a autovehiculului, conform noii schimbari.

Acestea fiind zise, mult succes in schimbarea motorului si nu ezita sa ne contactezi daca ai nelamuriri.

Posteaza raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>