Meniu

Adaugat/Modificat de la iun. 25, 2020 in Sfaturi Utile

Verificarea automobilului inainte de a pleca in vacanta – lucruri de care sa tii cont

Pregatirea unui concediu trebuie sa tina cont de mai multe aspecte, pe langa cazare si stabilirea traseului, respectiv a zonei de vacanta. Astfel, pentru a te asigura ca vei circula in conditii bune si in siguranta, este indicat sa verifici si automobilul cu care vei calatori.

Iata ce trebuie sa verifici la masina ta inainte de a porni la drum:

Uleiul

Daca o masina este veche, trebuie sa schimbi uleiul la 10.000 kilometri, mai ales daca ai de gand sa pleci in vacanta. Pentru a te asigura de buna functionare a acesteia, uleiul de motor pe care il vei alege trebuie sa ofere protectie impotriva uzurii motorului.

Pentru a evita aparitia defectiunilor la sistemul de franare este recomandat sa monitorizezi constant nivelul uleiului de frana, iar acesta trebuie sa fie mereu aproape de maxim. Totodata, inainte de a pleca in vacanta este recomandat sa verifici si celelalte tipuri de fluide, precum cel de racire, servodirectie sau de spalare a parbrizului.

Sistemul de franare

Atunci cand pleci la drum lung, sistemul de iluminare trebuie sa functioneze perfect. Exista posibilitatea ridicata sa te prinda noaptea pe drum si vei avea nevoie de lumina. Verifica starea componenetelor inainte de a pleca la drum si achizitioneaza cateva becuri de rezerva pe care sa le ai mereu in portbagajul masinii.

Sistemul de climatizare

O componenta importanta atunci cand vine vorba de confortul in timpul vacantei este sistemul de climatizare. Verifica starea aerului conditionat inainte de a pleca in concediu pentru a te asigura ca vei parte de tot confortul in timpul calatoriei pana la destinatie.

Kitul de transmisie si distributie

In cazul in care masina are peste 60.000 de kilometri si nu a avut kitul de transmisie schimbat pana acum este necesar sa fie verificat intr-un service auto. In caz contrar, vei risca probleme mari daca o curea se va rupe atunci cand circuli cu masina. O curea de distributie rupta va pune motorul in pericol, iar acest lucru va afecta servodirectia.

Asadar,

Posteaza raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *