Meniu

Adaugat/Modificat de la apr. 8, 2021 in Masina Ta

Uleiul masinii – obiceiuri care ii scurteaza durata de viata

Cu totii stim faptul ca uleiul masinii se uzeaza cu timpul, isi pierde vascozitatea si grosimea, cu alte cuvinte, acele proprietati necesare pentru buna functionare a componentelor masinii.

Este important ca uleiul masinii sa fie schimbat la intervalul de timp indicat de catre producatorul masinii pentru a preveni situatiile neplacute. Cu toate acestea, sunt cateva cazuri in care uleiul poate avea o durata de viata scurta chiar daca este inlocuit atunci cand trebuie.

Iata care sunt acestea

Filtrul de ulei nu este schimbat

Inlocuirea constanta a uleiului de motor si a filtrului se afla printre cele mai importante lucruri pe care le puteti face pentru buna functionare a automobilului dumneavoastra. Insa, si filtrul se poate infunda cu impuritati. Daca se inlocuieste doar uleiul, iar filtrul ramane imbacsit, lucru care va contribui la cresterea presiunii si va distruge simeringurile si garniturile.

Condusul zilnic pe distante foarte mici

Acesta este un obicei care duce la cresterea consumului de carburant si la diluarea uleiului. Este indicata schimbarea uleiului mai des decat in mod normal in cazul in care circulati zi de zi pe distante foarte mici.

Reziviile sunt amanate

Amanarea reviziilor va dauna turbinei, aceasta defectandu-se in conditii precum uzura uleiului, o cantitate scazuta de ulei sau prezenta reziduurilor. Asadar, este recomandat sa schimbati constant uleiul conform indicatiilor date de producatorul masinii. Doar in acest fel veti preveni uzura turbinei.

Supraincalzirea si griparea motorului – probleme date de uzura uleiului

Uleiul are si rolul de a raci motorul intrucat preia caldura din anumite parti ale motorului pe care o distribuie prin intermediul baii de ulei. Prin urmare, daca uleiul este uzat, motorul se va supraincalzi provocand probleme mari. Pentru evitarea acestora, schimbati uleiul la timp.

Asadar, tineti cont de aceste aspecte pentru a avea o masina care sa functioneze ,,ca pe roate”.

Posteaza raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *