Meniu

Adaugat/Modificat de la Ian 24, 2019 in Sfaturi Utile

Uleiul din cutia de transmisie, un fluid vital pentru autovehicul

Schimbul uleiului din cutia de transmisie este un proces important pe care trebuie sa il efectueze orice sofer pentru masina sa. Conform specialistilor din domeniu, uleiul cutiei de transmisie automate trebuie schimbat dupa ce au fost parcursi 70.000 de km, adica o data la 2-3 ani.

Uleiul are un rol important in functionarea masinii, tocmai de aceea, este important sa tineti cont de semnalele care va vor anunta ca acesta trebuie schimbat.

Sa intelegem mai bine importanta uleiului din cutia de transmisie a masinii

Lichid hidraulic, lubrifiant si agent de racire – acestea sunt cele trei roluri importante pe care le indeplineste cu succes uleiul de transmisie. Practic, lubrifierea transmisiei masinii se realizeaza cu ajutorul acestui tip de ulei.  Atunci cand uleiul isi va pierde proprietatile, nu va mai lubrifia asa cum trebuie piesele, iar acest lucru va conduce la o functionare deficitara a automobilului. Iar un factor ce contribuie la uzura acestuia este sofatul in mediul urban, in trafic aglomerat.

Iata care sunt cateva dintre semnalele care indica deteriorarea uleiulului din cutia de transmisie:

Culoarea uleiului este modificata sau prezinta impuritati usor de observat cu ochiul liber. Mai exact, se poate intampla ca uleiul sa capete o nuanta maro sau chiar neagra, iar mirosul este de ulei ars – semne clare ca trebuie schimbat.

De asemenea, daca schimbarea vitezelor emite zgomote si mici socuri este un alt aspect ce trebuie sa va puna pe ganduri cand vine vorba de schimbarea uleiului din cutia de viteze.

Un alt aspect ingrijorator este schimbarea vitezelor cu intarziere. Daca realizati cu dificultate trecerea dintr-o treapta de viteza in alta, atunci este cazul sa duceti masina la un service specializat.

Pe langa asta, fiti atenti si daca cutia trepideaza in momentul schimbarii vitezelor.

Asadar, dragi soferi, nu plecati la drum daca uleiul din cutia de transmisie trebuie schimbat, ci alegeti intelept sa faceti o oprire la un service.

Posteaza raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>