Meniu

Adaugat/Modificat de la Noi 12, 2020 in Masina Ta

Top 5 cauze ale cresterii consumului de combustibil

Un aspect important la care se gandeste orice sofer este consumul de combustibil si cheltuielile cu acesta. Tot consumul de carburant este si unul dintre criteriile principale atunci cand vine vorba de achizitia unui automobil. Iata, asadar, cat de important este acest indicator pentru performantele unei masini.

Pentru a evita cresterea consumului de carburant este fundamentala cunoasterea celor mai importante cauze care duc la aparitia acestei probleme.

Cateva dintre acestea sunt:

1. Termostatul defect

Componenta masinii care asigura o temperatura optima de functionare a motorului este termostatul. Acesta ar trebui sa ramana inchis pana in momentul in care antigelul ajunge la aproape 90 de grade. Daca termostatul nu este inchis perfect, masina va avea un consum crescut de combustibil.

2. Pneurile au presiunea scazuta

O problema ce poate influenta cresterea consumului de carburant al masinii este nivelul de presiune din pneuri. In cazul in care rotile nu sunt umflate suficient, automobilul dumneavoastra va depune mai mult efort pentru a functiona, iar consumul de combustibil va fi mai crescut.

3. Pierderea vascozitatii uleiului

Daca uleiul si-a pierdut proprietatile, acesta isi va pierde si gradul de vascozitate, ceea ce va inseamna un consum de combustil crescut. Pentru a evita acesta problema sunt necesare reviziile masinii la timp, precum si utilizarea uleiului potrivit tipului de masina.

4. Sonda Lambda este defecta

Componenta al carei scop este masurarea si transmiterea catre computerul de bord a semnalului proportiilor de aer si combustibil este Sonda Lambda. Orice depunere sau defectiune a acesteia va conduce la un consum crescut de carburant.

5. Franele sunt blocate

Problemele care apar la nivelul franei de mana vor solicita motorul foarte mult, deoarece masina va trage cu greu, iar acest lucru care va determina consumul unei cantitati mari de combustibil.

Asadar, daca vreti ca masina sa va fie un aliat si nu un dusman, aveti in vedere cauzele ce determina un consum crescut de combustibil si remediati-le din timp.

Posteaza raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>