Meniu

Adaugat/Modificat de la Iun 4, 2019 in Sfaturi Utile

Top 3 piese de care trebuie sa ai grija la o masina pe benzina

O masina este o investitie importanta si destul de costisitoare, astfel ca, va avea nevoie de o intretinere corespunzatoare pentru a nu cheltui bani in vederea remedierii eventualele probleme. Nimic nu dureaza o vesnicie si pentru a prelungi cat mai mult durata de viata a automobilului trebuie sa te asiguri ca piesele sale sunt in cea mai buna stare. Atat masinile pe benzina, cat si cele pe motorina au anumite piese ce necesita ceva mai multa atentie.

Detii o masina pe benzina? Trebuie sa te asiguri ca esti informat cu privire la componentele pe care le are aceasta, mai ales referitor la cele 3 piese care au rol important pentru masina ta. Insa, la fel de important de stiut este si ce presupune un motor pe benzina, astfel ca, trebuie sa vedem care este legatura dintre acesta si piesele predispuse defectiunilor.

Pentru a va bucura de avantajele ale acestui motor trebuie sa va indreptati atentia spre cele 3 piese auto cu un rol deosebit de important in buna functionare a acestuia: bujiile, filtrul de aer si debitmetrul.

Astfel, sa vedem ce rol au aceste componente atunci cand pornim masina si ce se intampla daca nu sunt verificate la timp.

Bujiile

Componentele consumabile ale motorului pe benzina, bujiile, au un rol deosebit de important: de a aprinde combustibilul in camerele de ardere. Astfel, luand in considerare faptul ca sunt componente consumabile, acestea trebuie schimbate atunci cand se constata prezinta uzurilor si o functionare anormala a motorului.

Semne care indica uzura bujiilor

Atunci cand masina are un consum crescut de combustibil, se aud zgomote ciudate venite de la motor, o putere scazuta a acestuia inseamna ca bujiile prezinte defectiuni si trebuie schimbate. La acestea se adauga si o functionare anormala a motorului. Pentru siguranta dumneavoastra si pentru a preveni aparitia problemelor motorului masinii, verificati periodic starea acestora.

Filtrul de aer

Cel care ajuta motorul sa respire si nu lasa particulele de praf si reziduurile sa patrunda in motor este filtrul de aer. Atat timp cat acestea nu vor afecta buna functionare a motorului, acesta va fi un motor performant.

Filtrul de aer nu a fost schimbat mult timp. Ce probleme pot sa apara?

Daca filtrul nu a fost schimbat de mult timp, acesta se va infunda, iar puterea motorului va fi scazuta, si va consuma mai mult combustibil. Daca motorul se opreste imediat dupa ce a fost pornit, acest lucru va trebui sa va trimita imediat intr-un service auto pentru o inspectie amanuntita a acestei componente. Inlocuirea filtrului de aer se va realiza dupa anumiti kilometrii parcursi ce variaza intre 10.000 si 30.000 de kilometri.

Debitmetrul

Piesa auto care se ocupa de optimizarea raportului aer – benzina este debitmetrul. Acesta comunica informatii despre debitul de aer calculatorulului masinii, astfel incat raportul aer-benzina sa fie unul optim.

Oscilatiile la relanti, consumul ridicat de carburant, precum si un motor cu performante scazute sunt indicii ca aceasta piesa auto are probleme, iar pentru a evita cat mai mult aparitia acestora trebuie efectuate verificari periodice.

Asadar, un automobil performant este un automobil care are piese auto intr-o stare buna! Verifica periodic masina ta si bucura-te de experiente placute cu aceasta!

Posteaza raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>