Meniu

Adaugat/Modificat de la aug. 31, 2020 in Masina Ta

Suspensia masinii – semne care iti arata ca are probleme

Cand vine vorba de revizia unui automobil, una dintre componentele acestuia care nu este luata in considerare intotdeauna se refera la suspensia masinii. Aceasta are nevoie de revizie destul de des mai ales avand in vedere rolul sau destul de important, acela de a sustine de fiecare data cand pleci la drum tonele de metal ale automobilului, iar acest aspect necesita o sustinere mai buna, precum si reparare.

Semne care iti arata ca suspensia masinii are probleme

Condus greoi

Daca masina ta se conduce greoi, vei auzi anumite zgomote si socuri, iar automobilul tau va simti fiecare denivelare a soselei.

Pierderea controlului in curbe

Un sistem de supensie cu probleme nu iti va oferi controlul necesar al automobilului in curbe, astfel ca, vei simti nevoia sa tragi de volan cand vei face o curba. In plus, autovehiculul care nu este stabil are un risc crescut sa se rastoarne. Daca aceasta senzatie este prezenta ia in calcul mersul cu automobilul tau intr-un service auto.

Dificultati in franare

In momentul cand franezi, masina ta se balanseaza in sus si in jos? Acesta este un semn ca amortizoarele nu functioneaza corespunzator. In plus, aceasta problema iti va afecta capacitatea de a putea sa opresti rapid masina. Mai exact, timpul de franare va creste cu pana la 20%.

Anvelope uzate

Este necesar sa verifici cu atentie anvelopele, iar daca observi ca presiunea acestora este inegala, acest lucru inseamna ca sistemul de suspensie nu va mentine autovehiculul in mod uniform, iar presiunea va cadea pe anumite roti.

Automobilul pierde lichid

Daca pe suprafata amortizoarelor se afla pete inseamna ca sunt sanse mari sa se scurga lichid din acestea si sa nu functioneze corect, astfel ca este cazul sa le inlocuiesti pentru ca suspensia masinii sa aiba o functionalitate cat mai buna.

Acestea ar fi cateva dintre semnele care te anunta ca automobilul tau are probleme cu suspensia. Cu toate acestea, este indicat sa efectuezi si un test de balans in cazul in care suspensia ta nu functioneaza corespunzator.

Posteaza raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *