Meniu

Adaugat/Modificat de la Iun 12, 2020 in Sfaturi Utile

Suspensia masinii – lucruri importante de stiut

Suspensia masinii este o componenta importanta pentru automobile intrucat se ocupa de stabilitatea acestora si de confortul in timpul condusului. Intreg sistemul include piese care trebuie verificate cu atentie intrucat au un rol deosebit de util in timpul deplasarii cu masina.

Iata ce trebuie sa faca orice sofer pentru a avea o masina care sa il duca in siguranta unde are nevoie:

Verifica suspensia masinii

Daca nu vrei sa ajungi cu automobilul tau in service pentru remedierea unor probleme mai grave, verifica daca ai probleme cu suspensia masinii. Aceste nereguli se pot depista chiar si in timpul mersului cu masina. Mai exact, daca la contactul cu asfaltul denivelat se resimt puternic anumite socuri, iar masina nu se poate controla in timpul virajelor, este posibil sa aveti probleme cu suspensia masinii.

Mai mult, este indicat ca atunci cand se ajunge la un numar de aproximativ 60.000 de kilometri sa se inlocuiasca sistemul de suspensie al masinii.

Aspecte referitoare la schimbul amortizoarelor

Un lucru important de care trebuie tinut cont este referitor la schimbul amortizoarelor. Acestea se schimba in pereche de obicei, iar daca observati ca sunt uzate, este indicat sa schimbati tot sistemul de suspensie al masinii. Amortizoarele uzate vor contribui la pierderea controlului automobilului in curbe.

Desigur ca, durata de viata a amortizoarelor este influentata de conditiile de rulare, iar atunci cand circulam cu ea prin gropi, amortizoarele se defecteaza usor, astfel ca trebuie sa avem grija pe unde conducem.

Importanta alegerii unui sistem de suspensie bun

Dupa cum stim, sistemul de suspensie al unui automobil are un rol foarte important pentru acesta. Astfel, ca fie se ajunge la 60.000 de kilometri rulati, fie ati observat anumite probleme ale acestui sistem, este indicat sa optati pentru piese auto de calitate atunci cand achizitionati componentele sistemului de suspensie.

Dragi soferi, un lucru important de retinut este acela ca masina nu trebuie condusa atunci cand are probleme cu suspensia intrucat va veti expune unui risc crescut. Remediati problemele, iar apoi va veti putea bucura in siguranta de utilitatea masinii dumneavoastra.

 

 

Posteaza raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>