Meniu

Adaugat/Modificat de la Mar 10, 2020 in Masina Ta

Supapa PCV – ce trebuie sa stii

Supapa PCV este o componenta a motorului care are un rol important in functionarea corecta a acestuia.

Problemele supapei PCV se intalnesc la masinile cu motoare pe benzina, acestea fiind construite din furtune de plastic si un resort interior.  Astfel, avand in vedere faptul ca aceste supape sunt realizate dintr-un material plastic si sunt montate intr-un loc cu temperaturi crescute, exista posibilitatea crescuta sa cedeze la un momentdat.

Semne care indica faptul ca supapa PCV este defecta sau ca urmeaza sa se defecteze.

Martor motor aprins (Check-Engine)

Avertismentul ca supapa PVC s-a defectat este dat de aprinderea martorului motor in tabloul de bord al masinii, acest lucru fiind un semnal de alarma. In cadrul modulului de comanda al motorului a fost stocat un cod de eroare, astfel ca pentru a fi depistat este necesar sa se utilizeze scanerul OBD2.

Ralanti ridicat

Avand in vedere faptul ca supapa PCV are rolul de a controla fluxul de aer cuprins intre carter si galeria de admisie, daca aceasta este defecta vor exista simptome la fel ca atunci atunci cand se scurge aerul de admisie. Acest lucru duce la cresterea turatiei de ralanti in gol. In cazul in care observati astfel de simptome la masina dumneavoastra, este indicat sa verificati prima data supapa PCV.

Rateuri

Din cauza supapei PVC stricate se poate ajunge la un amestec necorespunzator, vor exista rateuri atunci cand masina este la ralanti sau chiar in timpul accelerarii. Daca exista un amestec mai slab decat in mod normal, cilindrii nu se aprind cum trebuie si din aceasta cauza apar si rateurile. Atunci cand amestecul este prea bogat se poate opri scanteia cu combustibil, un alt motiv pentru care apar rateurile.

Consum crescut de ulei si scurgeri de ulei

Umiditatea poate bloca supapa PCV sau furtunurile. Astfel, va aparea o presiune mare in camera motorului, acest lucru contribuind la impingerea in cilindrii si iesirea prin garnituri. In cazul in care observati scurgeri de ulei si consum al uleiului de motor trebuie sa verificati supapa PVC si furtunurile, astfel incat sa puteti vedea daca acestea sunt sau nu blocate.

Posteaza raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>