Meniu

Adaugat/Modificat de la Aug 21, 2020 in Sfaturi Utile

Sfaturi pentru reducerea consumului de combustibil

Orice sofer isi doreste ca masina pe care o conduce sa nu consume mult combustibil si sa nu cheltuie multi bani cu acesta. Totodata, nu este necesara mereu o masina noua pentru a avea un consum scazut de combustibil. Acest lucru poate fi optimizat daca tineti cont de anumite lucruri.

Iata cateva recomandari pe care sa le aveti in vedere pentru ca automobilul dumneavoastra sa aiba un consum optim de carburant:

Verifica presiunea in roti

Este recomandat sa verificati constant presiunea in roti si sa aveti in vedere gradul de economie si de aderenta pe suprafetele umede pe care le au anvelopele. Gradele sunt notate cu marcaje de la A la G, si cu cat acestea sunt mai aproape de A, cu atat vor fi mai eficiente.

Eliberati portbagajul

Aveti lucruri in portbagaj care nu va sunt necesare? Este timpul sa scapati de ele. Nu este indicat sa tineti in masina  obiecte care nu va sunt de folos, cum sunt lanturile de zapada care v-au ramas de iarna trecuta, diverse scule si alte lucruri. Acestea va vor creste consumul de carburant atunci cand veti vrea ca masina sa prinda viteza intrucat procesul va fi unul greoi.

Monitorizati starea filtrelor de aer si uleiul

Este necesar ca filtrele de aer si uleiul sa fie verificate periodic intrucat pot contribui la un consum crescut de combustibil daca asimileaza praf si reziduuri. Schimbul si curatarea acestora trebuie facute conform recomandarilor producatorului automobilului dumneavoastra.

Nu urcati in viteza mai mult decat este necesar

Accelerati sustinut, fara scrasnet de roti, dar nici foarte incet si limitati acceleratia. Cu cat faceti acest lucru mai mult, cu atat consumul este mai mic. Un alt truc este sa schimbati treptele de viteaza repede, fara a tine motorul subturat. Sa tineti motorul turat presupune un consum de combustibil crescut si nu va doriti acest lucru.

Mergeti constant cu masina intr-un service auto pentru verificari

Este indicat sa faceti verificari constant intr-un service auto la masina dumneavoastra pentru a evita problemele si cheltuielile pe viitor. Filtrele curate si uleiul trebuie schimbate intrucat combustibilul va fi utilizat intr-un mod mai eficient.

Voi cum reduceti consumul de combustibil la automobilul dumneavoastra?

Posteaza raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>