Meniu

Adaugat/Modificat de la Mai 7, 2019 in Sfaturi Utile

Revizia unei masini – lucruri pe care trebuie sa le stiti

Orice masina are nevoie de o revizie pentru a conduce mereu cu incredere si in siguranta. In acest fel puteti sa preveniti aparitia anumitor probleme destul de grave si care v-ar putea costa destul de mult daca sunt descoperite prea tarziu. O revizie va va asigura ca totul merge asa cum trebuie si nu veti intampina dificultati cand va este lumea mai draga.

Revizia auto pentru functionare optima si lipsa defectiunilor automobilului cuprinde:

Sistemul de franare

In primul rand, sistemul de franare trebuie verificat pentru ca de acesta depinde siguranta dumnevoastra la volan. In acest fel va trebui verificat nivelul lichidului de frana, stadiul placutelor, dar si cel al discurilor de frana. Daca se observa faptul ca acestea sunt uzate, este necesar sa fie schimbate cu piese de calitate.

Filtrul de carburant si filtrul de aer

Nu trebuie trecut cu vederea nici schimbul filtrul de carburant. Acesta poate prezenta impuritati care vor afecta buna functionare a autovehiculului, iar in cazul in care descoperiti astfel de probleme trebuie inlocuit.

Avelopele sunt alte componente importante ale unei masini ce trebuie verificate si schimbate daca este cazul. Un specialist va inspecta profilul acestora, daca prezinta uzuri, ce grad au aceste uzuri si daca este cazul sa fie inlocuite. Filtrul de aer trebuie schimbat neaparat atunci cand veti face o revizie a masinii.

Lichidul din caseta de directie

Un rol important in buna functionare a automobilului il are si lichidul din caseta de directie, astfel ca acesta trebuie verificat atunci cand vine timpul unei revizii a automobilului.

Acesta are un rol important in rotirea facila a volanului. Astfel, daca aveti probleme cu volanul atunci cand conduceti, poate fi un semn ca acesta trebuie schimbat sau completat, daca nivelul sau este scazut.

Bujiile

Un automobil care functioneaza pe baza de benzina va avea nevoie ca bujiile sa fie schimbate ori de cate ori veti face o revizie a acestuia. Nu va veti mai trezi cu un consum crescut  de carburant, fapt cauzat de uzura acestora.

Kitul de distributie

In timpul unei revizii, specialistul va va spune daca va fi necesara schimbarea kitului de distributie. Acesta se inlocuieste la un interval ce poate sa varieze de la 6 la 10 ani.

Lichidul de racire

Acest tip de lichid este important pentru automobilul dumnevoastra, fiind un bun anticoroziv si anti inghet. Acesta se va completa daca este necesar si se va verifica punctul de inghet inainte de venirea iernii.

Asadar, dragi soferi, nu uitati de importanta reviziei automobilului pentru a fi fara griji de fiecare data cand va urcati la volan.

 

 

Posteaza raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>