Meniu

Adaugat/Modificat de la Mar 27, 2019 in Masina Ta

Radiatorul – componenta esentiala a sistemului de racire a masinii

Alaturi de multe alte piese, radiatorul este o componenta importanta a oricarei masini. Acesta face parte din instalatia de racire a motorului si are functia de a asigura transferul lichidului care vine de la motor, participand la racirea acestuia.

Aspecte referitoare la curatarea si defectiunile radiatorului masinii

Este o componenta care necesita ingrijire constanta, astfel ca, trebuie ca elementele de vegetatie sau insectele acumulate sa fie eliminate, iar lichidul de racire sa fie inlocuit la timp. Daca nu va fi intretinut corespunzator, acesta va avea o functionare defectuoasa, iar efectul va fi supraincalzirea motorului masinii.

Referitor la curatarea radiatorului masinii este indicat sa folositi o solutie de spalare de fiecare data inainte de schimbarea lichidului de racire. Specialistii spun ca, in cazul in care radiatorul nu va mai raci cum trebuie motorul masinii, acest lucru va conduce la defectiuni serioase ale sistemului de racire, iar reparatiile pot costa destul de mult, pana la cateva mii de euro. Si nimeni nu isi doreste sa dea atatia bani pentru reparatii, cand astfel de probleme pot fi evitate.

Radiatorul se poate infunda din cauza depunerilor de lichid, mai ales daca nu a fost schimbat de mult timp. Astfel ca, este indicat ca acesta sa fie inlocuit la o perioada intre 2 si 5 ani, chiar daca au fost parcursi mai multi sau mai putini kilometri.

Alte 3 probleme care pot afecta radiatorul masinii fac referire la supraincalzirea sa, acumularea de rugina, precum si pierderile de lichid. Avand in vedere faptul ca radiatorul este realizat din metal, acesta poate acumula rugina. Culoarea lichidului de racire este maronie in cazul in care rugina si-a facut aparitia in sistemul de racire, astfel ca, va fi necesara vizita la un service auto pentru un control amanuntit.

Accidentele sunt si ele de vina pentru defectarea radiatorului, asa ca, daca ati avut astfel de probleme nu ezitati sa verificati si radiatorul, chiar daca pare ca aceasta piesa nu ar putea avea legatura cu defectiunile ce pot sa apara.

Asadar, in cazul in care motorul masinii dumneavoastra s-a supraincalzit, prima piesa ce trebuie verificata este radiatorul.

Posteaza raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>