Meniu

Adaugat/Modificat de la Oct 29, 2020 in Masina Ta

Pregatirea masinii pentru toamna

Odata cu toamna vin si ploile, iar lucrurile se schimba atat pentru noi, cat si pentru masina noastra. Acest lucru inseamna ca va trebui sa o pregatim pentru acest sezon astfel incat sa poata face fata si sa nu ne lase la greu.

Asigura-te ca in aceasta toamna vei efectua urmatoarele verificari la masina ta

Monitorizeaza farurile, stergatoarele de parbriz & bateria

Fie ca ne place sa nu, ziua se miscoreaza, astfel ca ca vei utiliza farurile mult mai des comparativ cu anotimpul care tocmai a trecut. Te sfatuim sa verifici faza lunga si faza scurta, semnalizarile, precum si pozitionarile.

Toamna este un anotimp ploios, ceea ce inseamna ca stergatoarele de parbriz vor avea un rol deosebit de important si vor fi utilizate la maximum. In acest caz, este indicat ca spalatorul sa aiba o  cantitate suficienta de solutie pentru a functiona cat mai bine si sa poata face fata solicitarilor.

Date fiind conditiile de vreme rea care vor urma, mai exact, temperaturile extreme, atunci bateria masinii poate fi afectata si nu iti doresti sa ajungi in imposibilitatea de a porni masina. Asigura-te ca nu prezinta nicio defectiune.

Un rol major in ceea ce priveste siguranta la volan pe timp de toamna – iarna il are sistemul de franare. Acesta trebuie verificat constant, dar mai ales in acest sezon, iar daca placutele de frana sunt uzate nu este recomandat sa circuli cu ele in acest stadiu. Schimba-le.

Verifica RCA-ul si ITP-ul

Avand in vedere ca urmeaza un sezon in care vei avea mare nevoie de masina ta este indicat sa verifici datele de expirare pentru RCA si ITP, astfel incat sa nu te trezesti ca nu iti poti folosi masina in astfel de momente.

Sistemul de incalzire al masinii

In anotimpul rece vei apela fara doar si poate sistemul de incalzire al masinii, cum sunt ventilatorul si incalzirea scaunelor, daca ai o astfel de functie la masina ta. Asa ca, efectueaza o verificare atenta pentru a-ti asigura confortul la volan.

Nu uita: siguranta ta este importanta in orice anotimp!

Posteaza raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>