Meniu

Adaugat/Modificat de la Iun 19, 2020 in Masina Ta

Piese care se pot defecta vara la o masina

Vara a sosit, iar noi trebuie sa avem mai multa grija de masina noastra. Temperaturile dauneaza automobilului, pieselor lui, le deterioreaza si ne pun in pericol. In acest caz, este necesar sa avem grija unde parcam masina si sa o protejam.

Pentru siguranta la volan in timpul verii si pentru ca automobilul sa fie intr-o stare buna este indicat sa aveti in vedere cateva indicatii:

Alegeti cu atentie zona unde parcati

Evitati zonele cu multa vegetatie uscata intrucat aceasta poate fi predispusa la incendii. Alegeti zone umbrite de copaci, fiind indicata umbra naturala.

Probleme care apar la piesele masinii din cauza temperaturile ridicate

Una dintre marile probleme care poate sa apara din cauza expunerii prelungite in soare a masinii este cedarea franei. Asta pentru ca furtunurile de frana sunt sensibile la temperaturi crescute si le deterioreaza.

Totodata, atunci cand masina este parcata in soare, va fi expusa la temperaturi care vor afecta habitaclul autoturismului, drept urmare, veti remarca anumite zgomote ciudate din interiorul acestuia.

Atentie la bordul masinii

O componenta foarte expusa la caldura soarelui este bordul masinii. Daca nu este protejata, aceasta se poate crapa. Cautati o zona umbrita pentru a parca masina, iar daca nu se poate acest lucru, folositi folie protectoare pentru parbriz.

Volanul

Supus in mod prelungit la caldura soarelui, alaturi de utilizarea lui zilnica, volanul se va deteriora si va avea mici fisuri. Pentru ca volanul sa fie mereu intr-o stare buna nu lasati masina in soare. Parcati la umbra copacilor si utilizati folie solara pe toate geamurile, in special pe cele din fata.

Componenta electronica este alta zona vulnerabila la caldura, astfel ca trebuie sa monitorizati mereu starea acestora si sa protejati masina de razele soarelui pe cat posibil. Puteti avea surpriza ca luminile de bord sau aerul conditionat sa nu mai functioneze.

Asadar, in perioada verii aveti grija de masina dumneavoastra si aplicati masurile de protectie pentru aceasta, astfel incat sa va bucurati de ea cat mai mult timp.

Posteaza raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>