Meniu

Adaugat/Modificat de la Mai 25, 2020 in Sfaturi Utile

Piese auto de verificat la masina ta inainte de venirea caldurii

Atunci cand temperaturile cresc este indicat sa ne verificam masina pentru a ne asigura ca nu vom avea parte de evenimente neplacute, mai ales ca vine si perioada vacantelor.

Iata care sunt piesele auto ce trebuie verificate inainte de venirea caldurii:

Sistemul de aer conditionat

Stim cat de dificil este sa conduci vara, cand afara sunt peste 30 de grade, fara o instalatie de aer care sa functioneze perfect. De aceea, este recomandat sa verifici daca sistemul de aer conditionat functioneaza corespunzator, aceasta componenta fiind salvarea soferilor cand se afla la volan in timpul verii.

Uleiul

Uleiul este indicat sa fie verificat nu doar iarna, ci cat mai des posibil. Conform statisticilor, peste 50% de soferi circula in Romania cu nivelul de ulei scazut, iar acest obicei duce la defectarea motorului. Inainte de venirea caldurii este bine sa verificam uleiul pentru siguranta noastra.

Antigelul

Intrucat schimbarile de temperatura fac ca unele garnituri sa cedeze, si nivelul antigelului tinde sa scada in sezonul rece. Acesta se scurga si se evapora, fara sa ne dam seama. Tocmai de aceea, este recomandata verificarea acestuia, mai ales cand se apropie temperaturile ridicate, astfel incat sa vedem daca are nivelul corespunzator.

Placutele de frana

Iarna, franele au de suferit. Intre discuri si placute patrunde apa murdara, iar particulele incep sa le uzeze suprafata. Exista riscul ca etrierele sa se blocheze, mai ales la masinile mai vechi. Putem sa verificam sistemul de franare atunci cand schimbam anvelopele, iar daca observam ca placutele sunt uzate, iar discurile au santuri adanci, este recomandata vizita intr-un service.

Bateria

O componenta importanta foarte solicitata pe timpul verii este bateria. Asigura-te ca aceasta este incarcata corespunzator pentru a face fata solicitarilor, iar nivelul de lichid este complet pentru a nu avea surprize.

Mai mult decat atat, pe langa aceste verificari este recomandata si o revizie intr-un service auto pentru a va asigura ca pe timpul verii nu veti avea surprize neplacute.

Posteaza raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>