Meniu

Adaugat/Modificat de la Mai 2, 2019 in Masina Ta

Piese auto care se defecteaza primele la o masina

O masina este un sistem complex de piese, unele mai rezistente, altele care cedeaza mai repede, in functie de diversi factori. Astfel, orice sofer trebuie sa isi cunoasca automobilul cat mai bine, sa stie care sunt acele componente ce se strica mai repede pentru a avea mai multa grija de acestea.

Iata care sunt acele componente auto care va pot pune probleme:

Ambreiajul

Prima piesa care se strica destul de repede la o masina este ambreiajul. Aceasta se uzeaza din cauza faptului ca multi soferi tin piciorul stang apasat indelungat in timp ce conduc atunci cand se afla la semafor, precum si din cauza stilului agresiv de condus al acestora. Suprasolicitarea acestei piese auto va conduce la defectarea sa.

Injectoarele

Defectiunile injectoarelor sunt cauzate de carburantul de calitate indoielnica. La aceasta se adauga si faptul ca filtrele de benzina nu sunt schimbate la timp, iar acest lucru va face acestea sa se uzeze mai devreme decat ar trebui. O astfel de problema se va traduce printr-un consum crescut de combustibil.

Alternatorul

Deteriorarea alternatorului are loc din cauza supraincalzirii sistemului sau in urma contactului cu apa, moment in care apare scurt-circuitul. Acest contact poate sa apara in cazul in care a fost spalat motorul fara sa fie protejat alternatorul.

Amortizoarele

Acestea se defecteaza din cauza drumurilor pline de gropi din tara noastra, dar si din cauza faptului ca sunt solicitate atunci cand vehiculul este rulat. Gradul de uzura al acestora poate sa varieze in functie de stilul de conducere, de kilometraj sau de incarcatura.

Planetarele

Aceste piese auto ale unei masini se distrug in momentul in care apare fortarea acestora in viraj, cand sunt rotile sunt bracate sau cand un burduf se strica. Acestea se vor defecta daca pedala este calcata cu putere atunci cand rotile au o pozitie stramba.

Pivotii

Pivotii au un rol important in mentinerea mobilitatii rotilor, iar cele care afecteaza mobilitatea sunt gropile. Daca nu sunt schimbate la timp, aceste componente pot provoca accidente destul de grave.

Dragi soferi, aveti grija de masina dumneavoastra pentru a conduce in siguranta! Vizita la un service auto pentru o inspectie, va poate scapa de multe probleme.

 

 

Posteaza raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>