Meniu

Adaugat/Modificat de la Noi 6, 2020 in Masina Ta

Montarea anvelopelor de iarna

Sezonul rece a sosit, iar acest lucru inseamna ca trebuie sa ne dotam corespunzator masina apeland la anvelopele de iarna pentru a face fata conditiilor nefavorarabile care vor veni in curand. Acestea sunt realizate dintr-un cauciuc special, astfel incat sa aiba o aderenta potrivita atunci cand temperatura va scadea sub 7 grade, cand va ninge sau cand asfaltul va fi acoperit de polei.

Cand se monteaza anvelopele de iarna

Nu este indicat sa asteptati venirea zapezii pentru a monta anvelopele de iarna. Luati in considerare faptul ca anvelopele de vara nu reusesc sa aiba o aderenta potrivita inca din momentul in care temperatura scade sub 7 grade Celsius si astfel, este recomandat sa treceti la anvelopele de iarna cat mai devreme.

Cu toate acestea, anvelopele de iarna sunt obligatorii daca se circula pe drumurile cu zapada, gheata si polei intrucat confera siguranta. Nerespectarea acestei reguli va duce la primirea unei amenzi.

Atunci cand vine vorba de achizitia acestora este recomandat ca acestea sa nu fie fabricate cu mai mult de trei ani in urma. In cazul in care sunt nefolosite si pastrate in conditii optime se pot cumpara daca au maxim cinci ani vechime. Trebuie tinut cont de un criteriu important si anume, acela ca varsta anvelopei va limita durata de viata a anvelopei.

Exista o confunzie referitoare la data montarii anvelopelor. Astfel, se considera ca acestea trebuie montate de la 1 noiembrie, insa, nu este chiar asa. Legea care prevede acest lucru nu tine cont de perioada calendaristica, ci de starea dumurilor. Mai exact, daca aveti o masina cu anvelope de vara, iar carosabilul este uscat, desi este iarna, nu se aplica sanctiuni. Insa, daca ninge si circulati cu anvelopele de vara, veti risca sa luati o amenda.

Anvelopele de iarna ce urmeaza a fi achizionate trebuie sa aiba un indicator de legalitate pentru a fi recunoscute mai usor. ,,Anvelope de iarna” este termenul folosit in lege, astfel ca includ literele M si S, astfel: M+S, M.S. sau M&S pentru a fi obseervate mai usor.

Posteaza raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>