Meniu

Adaugat/Modificat de la mart. 29, 2021 in Sfaturi Utile

Masini second hand – probleme ce pot fi depistate

Atunci cand ne hotaram sa cumparam o masina second hand este important sa o verificam foarte bine intrucat poate prezenta probleme diverse, astfel incat sa fie nevoie de reparatii costisitoare.

Potrivit informatiilor oferite de InspectorAuto.ro peste 60% din masinile second-hand propuse spre vanzare au cel putin o dauna ascunsa. Asadar, mare atentie daca vrei sa achizitionati o astfel de masina.

In cazul in care ati gasit masina care sa indeplineasca criteriile necesare pentru a fi achizitionata este important sa o verificati in amanunt. Ce trebuie verificat si care ar putea problemele? Vom detalia in cele ce urmeaza.

Kilometrii dati inapoi

Trebuie verificati kilometri intrucat multe masini au astfel de problem, conform specialistilor. 80% dintre masinile aduse din afara au kilometri dati inapoi. Aceasta este o problema destul de grava, astfel ca trebuie verificat acest aspect cat mai atent.  

Probleme cu motorul

La masinile cu rulaj foarte mare, uzura motorului este evidenta: probleme de compresie si consum mare, zgomote si scurgeri de antigel.

Injectoare, turbina, galerie de admise si EGR

Piese auto de mai sus se defecteaza in momentul in care masina are un numar mare de kilometri. Fiind componente importante ale motorului diesel, masina va avea probleme in viitor daca una dintre ele se va defecta. Mai mult decat atat, aceste componente sunt scumpe de reparat sau inlocuit. Este esentiala inspectarea componentelor si verificarea lor.

Filtrul de particule

Misinile Euro 4 si Euro 5 prezinta de cele mai multe ori filtrul de particule aproape infundat sau deja anulat. Avand in vedere faptul ca inlocuirea filtrului de particule este costisitoare, peste 2.000 euro, iar filtrele aftermarket sunt scumpe, intre 500 -1.000 euro, majoritatea anuleaza acest filtru.

Aceasta este o problema ce tine de costuri, dar si de poluare, intrucat la un moment dat, poate face masina incapabila sa treaca testele RAR.

Asadar, asigura-te ca ai verificat bine toate elemente, astfel incat sa te asiguri ca pleci la drum cu o masina fara probleme.  

Posteaza raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *