Meniu

Adaugat/Modificat de la Apr 24, 2020 in Sfaturi Utile

Masina ta – sfaturi pentru folosirea acesteia in perioada starii de urgenta

In aceasta perioada dominata de incertitudine, masina ta este necesara pentru diverse activitati. Insa, multi soferi se intreaba unde pot merge cu aceasta, ce fac daca le expira asigurarea RCA sau ITP-ul? In raspunsurile de mai jos vei afla ce este permis sa faci in aceasta perioada si ce nu.

Pot folosi masina pentru a merge la locul de munca? Ce acte trebuie sa am la mine?

Pentru deplasarea cu masina catre serviciu este indicat ca soferii sa aiba toate actele necesare: permis, talon, RCA, precum si adeverinta eliberata de anagajator.

Este permisa deplasarea la service pentru remedierea problemelor masinii?

Este permisa circulatia in afara locuintei/gospodariei pentru achizitionarea de piese de schimb pentru autovehicule si pentru deplasarea la un centru service de reparatii auto. Insa, pe langa actele uzuale este necesara si declaratia pe propria raspundere care trebuie completata corespunzător.

In ordonanta nu este specificat daca soferii cu varsta peste 65 de ani se pot deplasa oricand sau doar in intervalul 11.00 – 13.00.

Este posibila deplasarea cu masina la spalatorie?

Daca sunt respectate prevederile stabilite prin ordonantele militare este posibila o astfel de deplasare.

Se prelungeste valabilitatea ITP-ului sau trebuie sa merg sa il fac? 

Conform deciziei Registrului Auto Roman, nu se prelungeste valabilitatea ITP-ului. Deplasarea pentru efectuarea verificării ITP se poate realiza, fiind considerata activitate pentru acoperirea necesitatilor de baza ale persoanelor, situatie prevazuta la punctul 2 al declaratiei pe proprie raspundere.

Ce fac daca mi-a expirat permisul auto? 
Documentelor emise de Inspectoratul General al Politiei Romane, Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date, serviciile publice comunitare de evidenta a persoanelor aflate în coordonarea metodologică a MAI, Inspectoratului General pentru Imigrari li se prelungeste valabilitatea pana la incetarea starii de urgenta, fiind recunoscute de autoritatile pe teritoriul tarii noastre.

Acei soferi care se confrunta cu aceasta situatie vor avea la dispozitie 90 de zile de preschimbare a actelor respective, dupa incetarea starii de urgenta.

Se prelungeste valabilitatea asigurarii RCA? Pot ma deplasez pentru a face o asigurare? 

Valabilitatea asigurării RCA nu se prelungeste. Se poate achizitiona si online. Astfel, deplasarea pentru a ridica polita RCA NU poate fi considerata urgenta și nu reprezinta o situatie de urgenta ori pentru asigurarea nevoilor persoanei.

Posteaza raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>