Meniu

Adaugat/Modificat de la Apr 17, 2020 in Sfaturi Utile

Masina diesel – piese de care trebuie sa ai grija

O masina este o necesitate, fie pentru deplasarea la locul tau de munca, pentru a merge in vacante sau la cumparaturi. Tocmai de aceea, trebuie sa ai grija de ea mereu, respectiv tot timpul anului. Acesta se poate defecta la un momentdat, astfel ca trebuie sa tii cont de cateva sfaturi referitoare la intretinerea acesteia, iar daca ai un autoturism diesel, iata care sunt piesele de care trebuie sa ai grija.

Injectoarele

In cazul in care ai observat ca masina ta nu mai are putere la plecarea de pe loc sau se blocheaza atunci cand intri intr-o depasire, este posibil ca problema principala sa fie la injectoare. Daca observi aceste probleme, este indicat sa ajungi cu masina intr-un service pentru ca injectoarele sa fie schimbate. De retinut este faptul ca injectoarele zate nu se pot repara, ci se inlocuiesc cu altele noi.

Filtrul de particule

Rolul sau este acela de a diviza particulele in unele mici, de aceea este necesar sa fie regenerat la un anumit numar de kilometri, in functie de varsta masinii, de calitatea combustibilului folosit si de stilul in care a fost condusa. Pentru o regenerare electronica poti merge la un service auto, aceasta fiind realizata cu ajutorul unui tester de fabrica.

Pompa de inalta presiune

Cauzele deteriorarii acestei piese auto pot fi un filtru de motorina neschimbat la timp, impuritatile motorinei sau cantitatea de apa din motorina. Astfel, este recomandat sa acorzi importanta acestor detalii, pentru a prelungi durata de viata a pompei de inalta presiune. Spre deosebire de motoarele pe benzina, cele de tip diesel au un randament mai crescut, iar acest lucru explica si consumul combustibil mai mic.

Iti recomandam sa ai grija de masina ta, sa o ingrijesti periodic si sa o verifici, pentru a nu fi nevoit sa investesti pentru a cumpara piese noi, care sunt destul de scumpe.

Posteaza raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>