Meniu

Adaugat/Modificat de la Feb 11, 2019 in Masina Ta

Martorii din bord – semne care va avertizeaza ca masina are probleme – Partea II

Data trecut am vorbit despre primii martori din bordul unei masini pe care trebuie sa ii cunoasca orice sofer. Continuam lista acestora cu alti martori din bord importanti care va avertizeaza ca masina dumneavoastra poate prezenta anumite erori.

Presiunea uleiului

Martor bord - presiunea uleiului

Daca acest martor din bord se aprinde trebuie stiut faptul ca pot exista mai multe tipuri de probleme. Astfel, acesta poate insemna degradarea uleiului, imbacsirea sa, precum si uzura supapei. Aprinderea acestui martor din bord mai semnifica un nivel foarte scazut al uleiului. Nu trebuie ignorat acest martor de bord mult timp intrucat se poate defecta motorul. Tot ce trebuie sa faceti este sa completati nivelul de ulei.

Servodirectie

Martor bord - servodirectie

Despre acest martor din bord trebuie spus faptul ca se aprinde in momentul in care nu aveti suficient lichid de servodirectie sau exista o problema cu directia masinii. In primul caz nu este necesar sa mergi intr-un service, insa, il al doilea trebuie sa faci o vizita neaparat.

Incarcarea acumulatorului

alerta baterie

Acest martor va informeaza ca exista o defectiune la sistemul de incarcare, care apar din cauza anumitor probleme, cum sunt: ruperea curelei de transmisie, contacte intrerupte, defectarea alternatorului sau chiar a bateriei. Daca masina dumneavoastra prezinta o astfel de problema puteti sa circulati pana la cel mai apropiat service.

Sistemul de iluminat

8-min

Asa cum banuiati, acest martor din bord face referire la o anumita componenta masinii care face parte din sistemul de iluminat: stopurile, farurile, semnalizarile. Nu amanati rezolvarea acestei probleme intrucat puteti fi oprit de politie,, fiind in joc siguranta dumneavoasta.

Asadar, dragi soferi, fiti atenti la semnalele pe care vi le transmit martorii din bordul masinii si conduceti cu grija!

Posteaza raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>