Meniu

Adaugat/Modificat de la Feb 1, 2019 in Masina Ta

Martorii din bord – semne care te avertizeaza ca masina ta are probleme – Partea I

Orice sofer trebuie sa cunoasca semnificatia martorilor din bord. Daca este detectata cauza aprinderii acestora din timp, atunci veti putea evita declansarea unor probleme mai mari si va veti putea salva masina. De asemenea, nu este recomandat sa conduceti cu anumiti martori din bord aprinsi.

Asadar, sa vedem care sunt martorii din bord si ce semnificatie au:

Check Engine

Martor bord Check Engine

Acest martor se aprinde cand motorul are o defectiune. Indiferent despre ce piesa vorbim ca ar putea avea o problema, fie sonda lambda, fie debitmetrul, fie convertorul catalitic, daca acest martor se aprinde, este necesara vizita la un service auto cat mai curand posibil.

Filtrul de particule

Martor bord filtru de particule

Aprinderea acestui martor din bord poate inseamna o problema destul de grava. Mai exact, acesta te va avertiza ca filtrul de particule are o defectiune si trebuie sa o rezolvi cat mai repede. Un filtru de particule este destul de scump, tocmai de aceea, trebuie sa actionezi imediat ce observi ca acest martor din bord se aprinde. Daca exista o problema a acestui filtru, iar tu apesi pedala de acceleratie, acest lucru poate dauna grav motorului.

Supraincalzirea motorului

Martor bord supraincalzire motor

Daca se aprinde acest martor, vorbim despre o problema care poate sa apara la sistemul de racire al motorului. In acest caz, trebuie sa opresti motorul si sa remediezi problema. Daca nu poti sa o rezolvi de unul singur, atunci mergi la un service. Ar putea fi o defectiune care apare in urma pierderii lichidului de racire, iar acesta este un lucru putea pune in pericol siguranta ta.

Bujiile incandescente

Martor bord bujii incandescente

Despre martorul care se refera la aceste bujiile incandescente trebuie sa stii ca poate sa te avertizeze referitor la o problema in legatura cu pedala de frana, cu senzorii de evacuare, de presiune sau temperatura, in functie de modelul masinii.

ABS

Martor bord ABS

Aprinderea acestui martor din bord poate sa fie un semn reprezentativ pentru una sau mai multe dintre problemele: senzorii au contacte defecte, lichidul de frana nu este in parametrii optimi, anvelopele sunt de marimi diferite, ai facut pana sau exista ceva probleme la pivoti si bucse. Daca acest martor este aprins, nu este recomandat sa pleci la drum.

Asadar, dragi soferi, nu ignorati semnalele care va avertizeaza ca masina dumneavoastra ar putea avea o problema!

Posteaza raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>