Meniu

Adaugat/Modificat de la Apr 1, 2019 in Sfaturi Utile

Kitul de distributie al masinii – ce trebuie sa stii despre aceasta componenta

Distributia este o componenta importanta a unei masini care asigura o buna functionare a acestuia, astfel ca, daca nu este schimbata la timp poate provoca probleme destul de mari masinii dumneavoatra. Pentru un motor rapid, eficient si durabil trebuie sa aveti grija ca distributia masinii sa nu prezinte probleme.

Insa, intai de toate trebuie sa stim din ce este formata si ce rol are distributia masinii. Distributia masinii este formata din mai multe subansambluri ale motorului. Acestea sincronizeaza acele elemente care se ocupa de admisia, evacuarea, precum si pozitia cilindrilor in vederea realizarii corecte a timpilor de ardere ai motorului. In general, distributia detine: cureaua dintata de antrenare, rola de ghidare si cea intinzatoare, precum si poza de apa, la unele masini.

Distributia unei masini este de 3 feluri: distributia pe curea, pe lant, dar si pe pinioane.

Kitul de distributie se inlocuieste preventiv. Pentru a evita afectarea motorului, este indicata inlocuirea kitului de distributie la 90.000 de kilometri sau la 5 ani, conform producatorilor auto. La unele modele este indicat ca aceasta sa fie schimbata chiar mai devreme, respectiv o data la 4 ani.

Cu cat se inlocuieste ac est sistem mai devreme, cu atat mai bine pentru motorul masinii. Daca nu se va actiona cand trebuie, acest lucru va conduce la diverse probleme. Acestea sunt ruperea dintilor si a curelei, precum si a curelei. Ruperea curelei va duce la deschiderea supapelor, precum si la alte probleme destul de grave pentru motorul masinii.

Cei care au masina a caror distributie este pe lant se pot considera norocosi. Aceasta se schimba destul de rar, la intervale mai mari de timp, precum la 180.000 km parcursi sau chiar deloc.

Fum de la motor, masina care se opreste, pierderi de ulei, acestea sunt cateva semne care te anunta ca aceste componente s-au defectat! Nu le ignora! Mergi la un service pana nu e prea tarziu.

Posteaza raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>