Meniu

Adaugat/Modificat de la Ian 11, 2021 in Sfaturi Utile

ITP 2021 – sfaturi importante

Noul An vine cu noi inspectii tehnice importante pentru masina dumneavoastra. Astfel, pentru a fi feriti de evenimente neplacute si pentru a avea parte de siguranta este necesar sa cunoasteti cateva informatii referitoare la ITP-ul din acest an si sa le puneti in aplicare.

Inspectia tehnica periodica este importanta pentru fiecare masina intrucat fara aceasta nu este indicat sa plecati la drum. Amenda in acest caz este foarte mare, iar certificatul si fara placutele de inmatriculare pot fi confiscate de catre politisti.

Cand facem ITP-ul si care sunt actele de care avem nevoie?

Daca beneficiati de o masina noua, inspectia tehnica periodica se va face la 3 ani.

Conform legii, termenul pentru efectuarea primei inspectii se ia in considerare data primei inmatriculari, iar pentru urmatoarea inspectie data celei precedente.

Efectuarea ITP-ului confirma faptul ca automobilul are o stare buna de functionare, astfel ca, il poti conduce fara probleme si pe strazile din Romania. Pentru ITP, vei avea nevoie de cateva documente importante: certificatul de inmatriculare al autovehiculului in original, cat si actul de identitate al proprietarului. Si cartea de identitate a autovehiculului – CIV este necesara. In plus, asigurarea obligatorie a masinii trebuie sa fie valabila la data inspectiei.

Acte necesare pentru ITP:

  • Certificatul de inmatriculare masinii (original)
  • Cartea de identitate a proprietarului
  • Cartea de identitate a vehiculului (CIV)
  • Asigurarea obligatorie RCA

Cat costa ITP-ul in anul 2021 si ce amenda primesti daca nu il ai?

Inspectia tehnica periodica nu are un pret prestabilit, intrucat acesta poate sa difere de la un service la altul, precum si de tipul masinii pentru care faci ITP-ul.

De exemplu, pentru ITP-ul unui autoturism pe benzina veti plati intre 120 – 150 RON. Insa, daca autovehiculul este diesel, pretul mediu este mai mare de 150 RON.

Daca vor fi depistate probleme la masina, proprietarul este obligat sa le rezolve in 30 de zile pentru a reveni cu masina in service. Insa, daca defectiunile sunt unele minore si nu afecteaza siguranta participantilor la trafic, conform legii, se va putea trece de ITP.

Acestea fiind zise, nu circulati pe drumurile publice daca automobilul nu are inspectia tehnica periodica valabila. Veti risca sa primitii o amenda destul de mare si vei ramane fara certificatul de inmatriculare si placutele de inmatriculare.

Posteaza raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>