Meniu

Adaugat/Modificat de la mart. 7, 2019 in Masina Ta

Intretinerea motorului unei masini – lucruri importante de stiut

Orice masina are nevoie de o inspectie constanta pentru a nu va trezi cu probleme serioase ale functionarii acesteia cand va e lumea mai draga. Si, dupa cum bine stiti, cel care conteaza destul de mult la o masina este motorul sau. Piesele sunt conectate intre ele, iar daca una dintre acestea va avea probleme, vor fi afectatate si celelalte. Si nimeni nu isi doreste acest lucru.

Motorul unei masini – aspecte ce necesita atentie 

Pentru a functiona asa cum trebuie, motorul are nevoie de lubrifiere corespunzatoare, iar uleiul de motor are un rol important in functionarea cat mai buna a masinii dumneavoastra.

Pentru un condus linistit, recomandam ca uleiul sa fie schimbat imediat ce au fost atinsi intre 10.000 – 15.000 km. Dupa cum este stiut, daca uleiul isi va pierde proprietatile, atunci piesele se vor uza, iar autovehiculul fi afectat direct.

Responsabil pentru mentinerea temperaturii optime pentru functionarea motorului este sistemul de racire. Acesta are rolul de a transfera antigelul, adica lichidul de racire de la motor la radiator.

Tot pentru o buna functionare a motorului masinii, trebuie verificat si completat periodic nivelul de recipient al antigelului pentru a fi evitata supraincalzirea motorului, defectarea acestuia si uzura sa timpurie. Pentru o buna functionare a motorului unei masini trebuie precizat faptul ca se va folosi combustibil de calitate si curat.

Buna functionare a motorului unei masini poate fi afectata si in cazul in care bateria acesteia prezinta anumite probleme. Astfel, pentru ca functionarea motorului sa nu va faca probleme, trebuie sa verificati constant starea bateriei.

O influenta negativa pentru motorul masinii dumneavoastra poate fi data si de bujiile defecte. Astfel, este necesar sa inspectati si sa le schimbati daca este cazul intrucat acestea pot contribui la declansarea anumitor defectiuni serioase ale motorului automobilului. Poate nu stiati, dar si un filtru de aer cu probleme poate sa dauneze functionarii motorului. Verificati starea acestuia ori de cate ori aveti ocazia.

Asadar, dragi soferi, aveti grija de masina dumneavoastra pentru a conduce in siguranta!

Posteaza raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *