Meniu

Adaugat/Modificat de la mai 10, 2021 in Stiri

Intretinerea masinii in sezonul cald – informatii utile

Intretinerea masinii in sezonul cald reprezinta un aspect important pentru fiecare dintre noi.
Zilele calduroase de vara se aproprie cu pasi repezi iar noi am decis sa va oferim cateva informatii esentiale pregatirii masinii pentru a evita defectiunile nedorite. De multe ori, reparatiile acestora pot fi costisitoare, dar acesta nu este cel mai ingrijorator aspect. Unele defectiuni va pot pune viata in pericol iar preventia este lucrul pentru care noi mereu optam! In acest sens, vom mentiona aspectele fundamentale de care trebuie sa tineti cont in acest anotimp insotit de temperaturi ridicate.

Radiatorul

Pentru a evita supraincalzirea motorului, ochiurile radiatorului trebuie sa fie curatate de praf, insecte si orice alte particule ce ii pot afecta functionalitatea. Recomandam sa apelati la un profesionist deoarece unitatea va trebui dezansamblata si curata cu apa sub presiune.

Sistemul de aer conditionat

Pentru confortul optim al soferului este neaparat necesar ca aerul conditionat al masinii sa fie functional. In cazul in care simtiti ca aerul din masina nu se raceste suficient, sau semnalati existenta unor mirosuri neplacute, contactati un specialist pentru indepartarea defectiunii.

Sistemul de racire

Asigurati-va ca toate componentele de baza functioneaza perfect: pompa, termostatul, senzorii, ventilatorul. Atentie mare si la tevi, articulatii si furtunuri, deoarece defectarea unora dintre cele mentionate pot duce la scurgerea lichidului de racire. Acest lichid este responsabil de functionarea optima a sistemului de racire iar in cazul in care nivelul acestuia este scazut, performanta sistemului scade.

Lichidul de franare

Verificati daca nivelul lichidului de franare este optim. Fiti atenti si la consistenta sa, deoarece el trebuie sa fie limpede, fara sa prezinte urme de apa sau alte reziduuri.

Anvelopele de vara

Dupa cum bine stiti, anvelopele de iarna sunt mai zgomotoase si se uzeaza rapid in conditii de temperaturi ridicate. Franarea este mult mai slaba si exista astfel riscul de accidente. Anvelopele de vara sunt responsabile de siguranta noastra optima in acest sezon iar in cazul in care nu le-ati inlocuit pana acum pe cele de iarna va sfatuim sa o faceti cat mai repede.

Asadar, speram ca veti acorda, daca nu o faceati deja, mai multa importanta acestor aspecte. Intretinerea masinii inseamna si o viata prelungita a acesteia, dar si siguranta oferita atat soferului, cat si pasagerilor si celorlalte persoane din jur.

Posteaza raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *