Meniu

Adaugat/Modificat de la iul. 24, 2020 in Masina Ta

Instalatia de racire a unui automobil – defectiuni si cauze

Vara pot sa apara multe probleme la instalatia de racire a automobilului avand in vedere faptul ca temperatura creste peste 30 de grade Celsius.

Instalatia de racire are rolul de a mentine temperatura optima pentru o buna functionare a motorului si a-l proteja de supraincalzire. Cele mai intalnite defectiuni ale sistemului de racire sunt cauzate de de supraincalzirea componentelor sale. Aceasta poate avea drept sursa:

Radiator infundat

O cauza a problemelor instalatiei de racire este data de infundarea radiatorului. Aceasta componenta se poate infunda din cauza ruginii si a impuritatilor. Insa, defectiunea se poate remedia folosind o tija sau aer comprimat pentru desfundarea sa.

Ventilator defect

Ventilatorul defect din motive, precum slabirea sau ruperea curelei de antrenare este o problema care va scadea fluxul de aer spre radiator, ceea ce inseamna ca se va ajunge la supraincalzirea motorului si in cele din urma la defectarea sa. Este una dintre cele mai frecvente defectiuni  a sistemelor de racire cu lichid. Pentru a evita astfel de situatii trebuie verificata si reglata periodic cureaua de antrenare.

Termostat defect

Termostatul se defecteaza atunci cand prezinta scurgeri de lichid sau de pasta din interiorul, dar si ca urmare a uzurii capsulei sau burdufului. Acesta trebuie schimbat atunci cand intervin astfel de probleme.

Scaderea nivelului lichidului de racire

Periodic, trebuie verificat lichidul de racire astfel incat motorul sa nu functioneze fara lichid de racire intrucat acest lucru ar conduce la supraincalzirea sa. Daca nivelul de lichid este insuficient va patrunde aerul in circuit si astfel racirea motorului nu se va mai produce la fel.

Asadar, pentru un plus de siguranta, dragi soferi, acordati importanta instalatiei de racire intrucat buna functionare a acestuia va poate proteja de eventuale probleme ce pot sa apara la automobilul dumneavoastra.

Posteaza raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *