Meniu

Adaugat/Modificat de la apr. 23, 2021 in Masina Ta

Filtrul de polen al masinii – informatii utile

Filtrul de polen al masinii este unul dintre componentele sale importante, ce se ocupa de calitatea aerului din interiorul, dar si din exteriorul acesteia. Daca acesta se deteriorează va fi afectat sistemul de climatizare al masinii, lucru care va duce la aparitia unor probleme, precum: aburirea geamurilor sau a parbrizului (vizibilitate redusa) si deteriorarea sistemului de aer conditionat.

Este indicat ca schimbarea filtrului de polen al autoturismului sa se faca cel putin o data la 15.000 de km parcursi, insa, mai depinde si de zonele in care este folosit automobilul, de conditiile de drum si alti factori.

Pe de alta parte, avand in vedere faptul ca ne aflam la inceptul primaverii, acest lucru trebuie sa ne puna pe ganduri in vederea realizarii unei revizii in ceea ce priveste filtrul de polen. Acest anotimp poate aduce anumite situatii si neplaceri pentru anumite persoane, cum sunt alergicii.

Cum functioneaza si cum ne ajuta filtrul de polen? Filtrul de polen sau filtrul de habitaclu, cum mai este denumit acesta previne intrarea impuritatilor, cum este praful, polenul, scamele, insecte sau frunze uscate in sistemul de ventilatie al automobilului.

Filtrul de polen este de mai multe feluri: filtru ce include carbon activ, filtru simplu, precum si filtrul pentru interior Frecious plus de la Mann Filter. Fiecare include specificatii diferite, insa, prezinta avantaje importante. Daca suprafata sa este incarcata cu impuritati, acesta nu va mai functiona corespunzator, si drept urmare, se va putea bloca. Ca semn ca acesta nu isi mai face treaba cum trebuie remarcam aparitia unui miros neplacut dupa ce este pornita climatizarea.

In ceea ce priveste pretul pe care il are un astfel de filtru trebuie stiut ca nu este unul scump, astfel ca, poate fi schimbat oricand, fara sa va puneti problema costurilor. Acesta poate fi schimbat chiar si de catre sofer, fara sa fie necesara apelarea la un specialist.

Posteaza raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *