Meniu

Adaugat/Modificat de la Apr 18, 2019 in Masina Ta

Filtru de aer curat, o masina performanta

Stiati ca filtrul de aer al unei masini este o componenta esentiala care ajuta automobilul sa ,,respire”? Acesta are un rol important pentru un autovehicul si necesita ingrijire. Poate va intrebati cum ajuta aceasta componenta motorul. Ei bine, trebuie stiut faptul ca un filtru de aer are rolul de a curata aerul inainte de a ajunge in galeria de admisie si in motor, impiedicand particulele de aer sau reziduuri sa intre in interiorul sau.

O masina are mai multe tipuri de filtre, astfel ca trebuie sa cunoasteti cate ceva despre fiecare filtru in parte, intrucat acestea se comporta diferit atunci cand prezinta anumite defectiuni. Si pentru ca automobilul dumneavoastra sa fie performant, acestea trebuie sa fie pastrate mereu in stare buna, sa fie inlocuite.

Despre filtrele de aer trebuie stiut faptul ca sunt cunoscute drept primul element al traseului de admisie, iar forma acestora poate fi dreptunghiulara, astfel incat acesta sa poata capta cat mai mult aer din exterior.

Semne care va anunta ca filtrul de aer al masinii este murdar

Pe de alta parte, daca masina dumnevoastra are un filtru murdar, aceasta nu va mai avea aceleasi performante, iar semne precum un consum ridicat de combustibil, pornire si oprire greoaie a masinii, miros de combustibil intens, precum si o performanta scazuta a bujiilor, nu trebuie ignorate. Consumul de combustibil ridicat se justifica prin faptul ca motorul nu va mai primi destul aer si va extrage o cantitate crescuta de carburant.

Atunci cand automobilul nu mai poate respira, acest lucru va conduce la probleme care v-ar putea costa destul de mult sa le remediati.

Asadar, este indicat sa va ocupati cat mai din timp de aceasta componenta vitala pentru un autovehicul intrucat nimeni nu isi doreste o masina care sa mearga greu. Tot ce trebuie sa faceti este sa vizitati un service auto: https://www.autokappa.ro/.

 

 

Posteaza raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>