Meniu

Adaugat/Modificat de la mai 14, 2021 in Sfaturi Utile

Examenul auto – greseli frecvente

Astazi, masina este o necesitate, un mod usor de transport pentru calatorii si util, mai ales pentru cumparaturi. Pentru cine isi doreste sa devina sofer trebuie sa treaca un examen auto de traseu. Acesta poate deveni un motiv de stres pentru majoritatea cursantilor intrucat este important ca tehnicile de conducere sa fie stapanite foarte bine.

Insa, cum avem de invatat din greseli, trebuie sa stim care sunt manevrele gresite care se pot face la examen si care pot sa depuncteze cursantii in astfel de situatii, astfel incat sa le evitam pe viitor.

Cateva dintre cele mai frecvente greseli facute de catre cursanti la examenul auto conform specialistilor in legislatie rutiera:

1. Cursantii nu cunosc aparatura de bord, comenzile masinii, manetele si butoanele de semnalizare si lumini sau manevrele de schimbat viteza;

2. Pozitia mainilor pe volan este incorecta – mainile trebuie sa fie pozitionate corect pentru a avea un control cat mai bun in mentinerea si schimbarea directiei. Pozitia corecta a manilor pe volan este ,,la ora 3 si ora 9”.

2. Viitorii soferi nu se asigura la pornire, la schimbarea directiei de mers sau la intrarea in intersectii. Acest moment pune probleme in vederea promovarii probei practice. Astfel, sunt soferi carora le moare motorul sau care pornesc intr-o treapta de viteza gresita si sunt taxati.

3. Nu se mentine directia de mers;

4. Nu se acorda prioritate de dreapta cand se cere, de exemplu, in intersectii;

5. Nu se mentine distanta corespunzatoare fata de masinile din fata sau din sens opus;

6. Soferul nu se porneste corect inainte de a porni in trafic, nu se regleaza scaunului, oglinzile sau centura de siguranta;

7. Nu se respecta marcajele drumului;

8. Manevrele de virare sunt efectuate gresit;

9. Nu semnalizeaza la schimbarea directiei de mers;

10. Manevrele de parcare nu sunt efectuate corect. Aceasta este o dificultate cu care se confrunta adesea soferii incepatori. Insa, vestea buna este ca executarea lenta si precauta este indicata pentru a reusi.

Acestea sunt doar cateva dintre greselile pe care le fac viitorii soferi la examenul auto. Asadar, aveti in vedere astfel de erori, astfel incat sa nu le faceti pe viitor.

Posteaza raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *