Meniu

Adaugat/Modificat de la Iul 1, 2020 in Masina Ta

Distributia masinii – ce este si ce rol are

Ce este distributia masinii?

Distributia este o componenta importanta si complexa a motorului, fiind raspunzatoare pentru controlul tuturor componentelor din motor. Aceasta sincronizeaza deschiderea supapelor de evacuare/ admisie, contribuind la realizarea schimbului de gaze din cilindri.

Daca se rupe cureaua de distributie sau lantul va aduce multe pagube costisitoare si vor distruge motorul, fapt pentru care este indicat sa schimbati preventiv cureaua pentru a nu ajunge sa aveti astfel de probleme.

Cateva detalii utile despre acest subiect pe care orice sofer trebuie sa le cunoasca:

Kitul de distributie este format din mai multe componente, precum: cureaua de distributie, rola intinzatoare, rola de ghidare si pompa de apa. Distributia masinii este de mai multe feluri, cele mai intalnite fiind cele pe curea de distributie si pe lant de distributie.

Cureaua de distributie se rupe – ce este de facut?

In momentul in care se va rupe curea de distributie se vor auzi zgomote in partea din fata a motorului. Masina va functiona mai lent, treptat facandu-si aparitia vibratiile. In astfel de cazui, se va schimba motorul cu unul nou, costurile de reparatie fiind mari.

Alte semne des intalnite pot fi si presiunea scazuta de ulei, motorul nu mai porneste, iar in bordul masinii se va aprinde martorul Check Engine. Astfel, este recomandata o vizita urgenta intr-un service auto pentru investigarea si rezolvarea problemelor.

Pentru a evita aparitia anumitor probleme se recomanda schimbarea curelei de distribuie la 60.000- 100.000 km. Atunci cand se schimba cureaua de distributie se vor schimba si rolele intinzatoare, precum si pompa de apa. Asadar, trebuie sa fii pregatit din punct de vedere financiar pentru remedierea situatiei.

Asadar, verifica la timp automobilul pentru a nu va confrunta cu astfel de situatii si sa fiti nevoiti sa platiti multi bani pentru reparatia automobilului.

Posteaza raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>