Meniu

Adaugat/Modificat de la Dec 11, 2018 in Masina Ta

Deteriorari ale caroseriei auto – tipuri si factori declansatori

Orice sofer trebuie sa aiba grija de masina personala, tocmai de aceea, este indicat sa fie informat cand vine vorba de deteriorarile care pot sa apara. Chiar daca problemele apar fara sa aveti vreo vina trebuie sa recunosti ce fel de dauna a fost provocata pentru a sti cum se remediaza aceasta.

Un inamic al caroseriei este chiar vremea. Chiar daca masina este tinuta in garaj trebuie sa stiti faptul ca atunci cand conduceti, aceasta tot va fi expusa la factori care ii vor dauna: ploaia, razele soarelui, zapada. Razele soarelui sunt cele care afecteaza destul de mult vopseaua masinii.  Cum este aceasta afectata? Culoarea se va estompa si treptat se va distruge.

In cazul in care observati cateva defecte la caroseria acesteia, precum vopsea sarita sau pete de rugina ar trebui sa incepeti sa va ocupati de ea inca de acum pana nu este prea tarziu. Daca aceasta problema se va agrava va va costa destul de mult sa o remediati.

Exact cand va asteptati mai putin ar putea sa apara o zgarietura care sa afecteze caroseria destul de mult. Daca zgarietura nu a patruns prea mult, aceasta se va putea remedia aplicand polish cu materiale potrivite. In schimb, daca masina dumneavoastra a avut zgarieturi mai avansate atunci este clar ca necesita kituri de umplere si un strat nou de vopsea.

Din categoria lucrurilor care afecteaza caroseria masinii trebuie spus ca fac parte si loviturile, acestea fiind cele care o afecteaza destul de mult. Pot sa apara in diverse situatii, fie din cauza obiectelor care se afla in apropierea masinii, bordura sau stalpii de pe bordura. Este indicat sa mergeti cu masina la reparat cat mai repede. Loviturile in mod repetat in acelasi loc agraveaza starea masinii destul de mult.

Nu in ultimul rand, trebuie precizate si daunele care vin in urma ciocnirilor cu obiecte, dar si cu alte autoturisme. Acestea sunt destul de periculoase intrucat vor deteriora caroseria si vor face ca automobilul sa devina chiar nesigur. Astfel de probleme se vor rezolva de catre un tehnician care va rezolva.

Aveti grija de masina dumneavoastra, mergeti la un service pentru reparatii.

 

 

 

Posteaza raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>