Meniu

Adaugat/Modificat de la Noi 26, 2019 in Sfaturi Utile

Defectiuni frecvente la o masina

Defectiunile unei masini pot fi rezolvate imediat, insa, acestea pot fi si fi evitate daca ai grija de masina ta si o intretii periodic. Fie din cauza infrastructurii, fie pentru ca nu a fost facuta revizia la timp, problemele la o masina apar. Este important sa avem in vedere care sunt acestea pentru ca in viitor sa stim caror piese sa acordam mai multa atentie.

Cele mai frecvente defectiuni care apar la o masina: 

Bateria descarcata

Una dintre cele mai frecvente probleme care apar la o masina au legatura cu bateria. Sezonul rece isi face simtita prezenta, astfel ca sunt sanse foarte mari ca la un moment dat sa te lovesti si de aceasta problema.

Problemele bateriei pot sa apara din diverse cauze, precum conexiunea slaba a terminalelor, a clemelor sau pierderi de curent. Acestea isi fac aparitia fie din cauza utilizarii continue a bateriei, fara ca aceasta sa fie reincarcata. Pe perioada iernii, inghetul este cel care influenteaza conexiunea terminalelor, astfel ca, ai grija sa le cureti cum trebuie. Daca ai in plan sa pleci la drum lung, este bine sa incarci bateria inainte de a pleca.

Penele de cauciuc / Cauciucuri si roti avariate

Sunt multe lucruri care influenteaza avarierea rotilor si cauciucurilor. Unul dintre acestea este impactul cu bordurile, iar daca defectele sunt foarte vizibile, va trebui sa mergi la specialist.

Si, pentru a nu te confrunta cu o situatie neplacuta, este indicat sa verifici roata de rezerva, ca aceasta sa nu fie sparta sau uzata. Daca roata de rezerva este sparta, nu te va ajuta cu nimic, mai ales daca ai ramas in pana pe drum si nu poti sa ajungi prea curand la un service si esti nevoit sa faci aceasta interventie singur. In cazul in care nu ai o roata de rezerva in masina, este indicat sa achizitionezi una pentru a nu te confrunta cu situatii neplacute.

Probleme cu alternatorul

Daca ai probleme din ce in ce mai dese cu bateria sau iluminarea este slaba, acest lucru iti va indica faptul ca alternatorul are probleme. Un semnal rosu luminos si temperatura crescuta a motorului te vor anunta ca alternatorul are cureaua rupta. In acest caz, va trebui sa opresti masina.

Bujiile 

Bujiile sunt piese importante ale sistemului de pornire adesea neglijate. Acestea trebuie inlocuite periodic pentru a nu te trezi ca ai probleme cu masina. In cazul in care, bujiile  nu au fost schimbate la timp, vor aparea semne ca acestea sunt uzute, precum: puterea slaba a motorului, consumul de combustibil este ridicat, motorul da rateuri.

 

Posteaza raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>