Meniu

Adaugat/Modificat de la Iun 5, 2020 in Sfaturi Utile

Defectiuni care apar cand nu folosesti masina

Ai un automobil, dar nu il folosesti, fie pentru ca vrei sa il feresti de traficul aglomerat din oras, fie din cauza drumului care poate sa ii distruga piesele, trebuie sa stii ca pot sa apara anumite defectiuni la acesta daca il tii in garaj.

Iata care sunt defectiunile care apar destul de des la masina care nu este folosita de mult timp:

Anvelopele

Anvelopele vor incepe sa prezinte deteriorari, dupa cateva saptamani de cand nu au mai fost utilizate. Insa, acest lucru depinde si de conditiile in care sunt tinute, de calitatea lor, dar si de masa masinii. Totodata, daca automobilul nu mai este folosit mult timp, presiunea in pneuri va scadea.

Frana de mana

Si la nivelul franei de mana pot sa apara anumite defectiuni. Deisgur, acest lucru depinde si de conditiile de mediu. Astfel, arcurile pot sa rugineasca si se vor slabi daca sunt tinute intinse prea mult timp.

Aerul condiționat

Acesta se deterioreaza destul de repede, avand in vedere faptul ca este folosit doar in timpul verii, iar in restul timpului nu este pus in functiune. Atunci cand il vei porni, vei simti un miros neplacut, iar freonul nu va mai raci corespunzator. Daca nu vrei sa ai astfel de surprize, verifica mai din timp starea acestuia. De preferat, poti face acest lucru, inca din aprilie – mai.

Injectoarele

Nefolosite, aceste piese acumuleaza depuneri din carburant care se intaresc si blocheaza accesul combustibilului. Tocmai de aceea, este indicat sa folosesti macar in fiecare weekend masina, astfel incat sa nu te trezesti cu aceste probleme.

Discurile de frana

Acestea pot sa iti faca mari problem, daca nu misti masina din loc o perioada indelungata de timp. Discurile de frana se pot bloca sau pot sa rugineasca.

Acestea fiind zise, cea mai buna recomandare este sa folosesti masina macar o data pe saptamana.

Posteaza raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>