Meniu

Adaugat/Modificat de la Sep 9, 2020 in Masina Ta

Defectiuni ale sistemului de racire care impiedica buna functionare a motorului auto

Sistemul de racire al motorului auto trebuie verificat constant intrucat multe dintre problemele acestuia determina supraincalzirea sa. Atunci cand temperatura creste foarte mult, motorul se va supraincalzi, iar urmarile vor fi destul de grave.

Pentru ca un motor sa functioneze la temperatura potrivita, trebuie ca sistemul de racire sa isi faca treaba bine. In general, temperatura de functionare a motorului nu trebuie sa fie mai mare de 90 de grade, intrucat motorul se poate opri brusc.

Care sunt defectiunile sistemului de racire?

Termostatul, una dintre cele mai utilizate piese ce face parte din instalatia de racire, poate sa aiba diverse probleme, care pot sa apara din diferite cauze, iar una dintre acestea este griparea clapelor si blocarea acestora, problema care va conduce la supraincalzirea motorului.

Una dintre cele mai frecvente defectiuni ale instalatiei de racire a motorului este slabirea sau ruperea curelei de antrenare a ventilatorului si a pompei de apa. Alte defectiuni care apar la sistemul de racire al automobilului vor avea legatura cu elementele sale. Acestea pot face referire la componente, precum:

Radiator – aceasta componenta poate fi afectata de anumite impuritati ce patrund in interior. Insa, vestea buna este ca acesta se poate desfunda utilizand tije sau aer comprimat.

Ventilator – defectiunile acestei componente pot include ruperea penei de fixare a turbinei, a paletelor, iar in astfel de cazuri solutia este inlocuirea sa. Aparita unor probleme precum slabirea sau ruperea curelei de antrenare a ventilatorului vor reduce fluxul de aer de racire spre radiator, iar acest lucru va produce supraincalzirea motorului, si in cele din urma defectarea lui. Asadar, acordati mare atentie acestor defectiuni.

Termostat – aceasta piesa auto se poate defecta in momentul in care vor exista scurgeri de lichid sau ale pastei din interior, precum si atunci cand se va defecta capsula sau burduful, situatii in care acesta va trebui schimbat.

Scaderea nivelului lichidului de racire – acesta trebuie verificat constant pentru a evita defectiunile motorului ce pot sa apara in urma din cauza functionarii motorului cu un nivel insuficient de lichid.

Daca masina ta are astfel de probleme este necesar ca acestea sa fie rezolvate cat mai rapid, inainte ca motorul sa fie foarte afectat si sa inceapa sa emita sa scoata fum intrucat este posibil ca in astfel de situatii sa nu se mai rezolve nimic.

Posteaza raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>