Meniu

Adaugat/Modificat de la mai 24, 2018 in Masina Ta

Decalogul schimbului de ulei la motor

 

Toata lumea stie (sau cel putin ar trebui sa stie) ca uleiul trebuie schimbat la o anumita perioada de timp. Sau, pentru ca totul sa fie si mai clar, expertii recomanda schimbarea uleiului de motor o data la 10.000 – 15.000 km, in functie de criterii precum uleiul utilizat si uzura motorului.

Iata mai jos 10 sfaturi simple, care ar trebui urmate cu strictete atunci cand vine vorba de schimbul de ulei.

1. Efectueaza la timp schimbul de ulei!

Nu pierde vremea, deoarece uleiul are un rol mai important decat ai crede. In afara de faptul ca acesta lubrifiaza, rolul sau este de a raci componentele motorului, astfel incat sa fie curatate toate rezidurile ramase in urma procesului de ardere. Totodata, uleiul previne aparitia coroziunii.

2. Schimba uleiul doar in service-uri autorizate

Chiar daca aceasta varianta iti poate parea usor mai costisitoare, este bine intotdeauna sa alegi un service autorizat, care lucreaza cu profesionisti capabiil sa-si faca treaba repede si bine.
Acestea fiind zise, daca schimbul de ulei este o problema care nu iti da pace, te asteptam in service-ul nostru autorizat. La noi gasesti atat produse la preturi promotionale, cat si servicii complete .

3. Respecta tipul de ulei recomandat de producatori

Cand vine vorba de uleiul pentru motor, nu este timp pentru experimente. Asigura-te ca alegi modelul potrivit pentru ca masina ta sa functioneze in conditii optime. Informatii referitoare la acesta poti gasi in cartea masinii.

huile-vidange-bidon-1288x724

 

4. Foloseste cantitatea de ulei specificata de producator

Iar ca sa fii sigur ca este exact nivelul de care ai nevoie, incearca sa pornesti motorul. Nu trebuie sa-l tii pornit decat cateva momente, pe o suprafata plana. In cazul in care nivelul de ulei nu este atins, completeaza pana acesta ajunge la cantitatea optima.

5. Schimba filtrul de ulei odata cu schimbarea uleiului

Cum s-ar spune, poti impusca doi iepuri dintr-un foc. Iar acest lucru este exact ce are nevoie masina ta. Uneori, filtrul in sine este de vina pentru o functionare deficitara a masinii.

6. Verifica nivelul de ulei dupa efectuarea schimbului

Daca acesta scade brusc, trebuie neaparat sa discuti cu reprezentantii unui service autorizat.

7. Completeaza periodic uleiul, nu doar cand scade nivelul admis

Se spune ca „este bine sa sufli si in iaurt, cand te arzi cu supa”. Astfel, completarea periodica a uleiului trebuie sa fie o preocupare constanta a ta.

Pure-Automotive-Performance-Synthetic-Oil-Change-800x400_c-1q0pclx

8. Recicleaza

Uleiul si filtrul trebuie predate unui centru de colectare. Acesta este modul tau de a ajuta mediul inconjurator. In plus, este simplu. Astfel de centre de colectare se gasesc in service-urile autorizate.

9. Achizitioneaza marca de ulei din magazine specializate

Nu investi bani in uleiuri care nu sunt originale, deoarece nu vei face altceva decat sa-ti strice motorul. De asemenea, evita achizitionarea uleiului din benzinarii deoarece majoritatea au adaosuri comerciale destul de mari.

10. Verifica nivelul de ulei la fiecare 1000 km parcursi.

Pentru a fi sigur ca nivelul de ulei este cel optim, fa o verificare scurta la fiecare 1000 km parcursi.

Cum NU ar trebui sa ajunga uleiul masinii tale: https://www.youtube.com/watch?v=-85gqeTb54A&

Posteaza raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *