Meniu

Adaugat/Modificat de la mai 28, 2021 in Masina Ta

De ce se defecteaza cutia de viteze automata – motive

Transmisia automata este o componenta importanta a unei masini, motiv pentru care are nevoie de ingrijire corespunzatoare pentru a asigura o functionare de lunga durata.

Intretinerea acesteia este foarte importanta daca doriti sa evitati o reparație majora, care poate fi costisitoare. Fie automobilul nu este condus corespunzator, fie sunt alte aspecte, ce tin de partea tehnica, acestea contribuie la defectiunea cutiei de viteze automate.

Transmisia are o mare legatura cu motorul. Astfel, daca una dintre aceste componente se defecteaza, atunci condusul si performanta masinii vor fi afectate.

Cateva dintre cauzele aparitiei defectiunilor la cutia de viteze automata:

Pierderi de ulei

Revizii amanate

Automobilul este suprasolicitat

Apasarea brusca a pedalei de acceleratie

Sistemul instalatiei electrice este neglijat

Apa patrunde in interiorul cutiei de viteze.

In ceea ce priveste semnele care ne atentioneaza ca aceasta componenta prezinta probleme, este important sa le recunoastem cat mai repede pentru a remedia problema. Acestea sunt: aparitia unor zgomote cioudate, miros de ars, pierderea puterii, scurgeri de lichid, schimbare greoaie a vitezelor.

In timp, daca semnele sunt neglijate se poate ajunge la reparatii care devin costisitoare. De aceea, este necesar sa mergeti intr-un service pentru a remedia problemele.

Conform specialiștilor, o importanta deosebita o are si uleiul cutiei de transmisie automate, care are 3 roluri importante, acesta fiind lichid hidraulic, agent de racire si lubrifiant . Acesta trebuie schimbat după ce au fost parcurși 70.000 de km, adică o data la 2-3 ani intrucat isi pierde din proprietati si vor fi afectate piesele.

Posteaza raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *