Meniu

Adaugat/Modificat de la apr. 6, 2021 in Masina Ta

De ce pierde motorul din putere – 6 cauze

Uzura si intretinerea precara a motorului duc la pierderea puterii sale. Avand in vedere faptul ca motorul este unul dintre cele mai importante componente ale unei masini trebuie sa avem in vedere orice problema apare si care afecteaza functionarea sa.

Atunci cand motorul pierde din putere, acest lucru nu se observa usor. Insa, cu trecerea timpului, devine evident si trebuie actionat pentru a remedia problema.  

Iata care sunt motivele pentru care masina pierde din performante, acestea avand legatura cu modul deficitar in care este intretinuta. 

Daca masina inainteaza in varsta, interesul din partea soferului va fi tot mai scazut, iar reviziile se vor face din ce in ce mai rar. Prin urmare, motorul se va uza rapid si va pierde din putere.

Injectoarele infundate – o cauza des intalnita pentru care motorul pierde din putere, ce apare din cauza combustibilului de slaba calitate. Este indicata curatarea injectoarelor pentru ca motorul sa functioneze cat mai bine.

Depozitele de calamina afecteaza performantele motorului. Etansarea camerei de ardere va fi afectata, ducand la scaderea compresiei si scazand puterea motorului. Procesul de combustie nu se va mai desfasura la fel, ceea ce va duce la arderea incompleta a combustibilului.

Bujiile, piese auto adesea neglijate. Daca acestea sunt uzate, arderea va incompleta. In afara de pierderea puterii motorului, va exista si cresterea emisiilor poluante. Pentru a remedia problema, bugiile defecte trebuie inlocuite.

Clapeta de admisie a aerului (supapa-fluture a acceleratiei) acumuland depuneri de mizerie va obtura fluxul de aer care intra in motor. Prin urmare, puterea motorului se va reduce. Pentru a restabili performantele motorului trebuie curatata clapeta de acceleratie.

Filtrul de aer colmatat – trebuie inlocuit cu unul nou. Acesta limiteaza cantitatea de aer care intra in cilindri, afectand la randul lui sistemul de management al motorului care va limita cantitatea de combustibil.

Posteaza raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *