Meniu

Adaugat/Modificat de la nov. 7, 2019 in Masina Ta

De ce pierde masina din putere – lucruri de stiut

O problema des intalnita la masini este pierderea puterii. Este cunoscut faptul ca dupa multi kilometri, motoarele incep sa piarda din putere din cauza uzurii pieselor si a depunerilor de carbon. Insa, sunt si alte cauze pentru care motorul are pierderi de putere si pe care orice sofer trebuie sa le cunoasca. In cele ce urmeaza vom expune cateva dintre motivele pentru ca o masina se poate confrunta cu aceste probleme atunci cand va aflati la volan.

Cauzele pierderii de putere ale unui automobil 

Cea mai intalnita cauza prin care motorul pierde din putere este calitatea proasta a  combustibilului. Una dintre tarile cu o calitate slaba a combustibilului este Romania. Conform unui studiu, din cauza combustiblilului slab calitativ, masina pierde din putere cu pana la 10 cp.

O alta cauza pentru care apare aceasta problema se refera la faptul ca filtrele, conductele si galeriile pot fi infundate. Conform specialistilor, sunt soferi care vin cu masina intr-un service auto cu un filtru neschimbat timp de 10 ani, ceea ce este problema destul de mare.

Cu trecerea timpului, filtrul de aer se imbacseste, iar aerul va avea o circulatie slaba. Motorul va trage greu aer in admisie, fapt ce va conduce la scaderea puterii, aceasta fiind o cauza pentru care masina pierde din putere. Acelasi lucru se intampla si in cazul filtrului de combustibil.

Admisia poate fi infundata cu reziduuri de combustibil, iar aerul va trece cu greu spre motor, astfel ca, intr-o proportie ridicata masina va pierde putere.  Daca bujiile ,,obosesc” si nu se schimba la timp, arderea va fi incompleta, iar acest lucru va duce la scaderea puterii.

Daca veti constata o pierdere de putere a masinii este indicat sa mergeti intr-un service auto pentru o diagnoza, unde vor fi verificati parametrii de functionare ai motorului, astfel incat sa fiti asigurati ca nu exista vreo problema de natura electrica, iar senzorii sa mearga corect.

Posteaza raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *