Meniu

Adaugat/Modificat de la apr. 16, 2021 in Masina Ta

Cutia de viteze automata – cauzele aparitiei defectiunilor

Cutia automata de viteze a masinii este un element important pentru aceasta si necesita o atentie speciala din partea celor care o conduc. Aceasta componenta se poate defecta din mai multe cauze, iar inlocuirea sa este costisitoare si incomoda.

In plus, orice defectiune a transmisiei va afecta, pe parcurs, performanta motorului si a intregului automobil, astfel ca trebuie sa aveti in vedere acest aspect.

Pe langa importanta cunoasterii simptomelor pe care le poate avea o cutie automata defecta, cum sunt problema schimbarii vitezelor, aparitia unui miros neplacut, zgomotele ciudate si pierderile de lichid, este necesar ca orice sofer sa cunoasca si cauzele care duc la aparitia acestor defectiuni.

Cauzele aparitiei defectiunilor cutiei automate de viteze pot fi mai multe, dintre care mentionam:

  • Folosirea altui ulei hidraulic decat cel indicat de catre producator;
  • Amanarea reviziilor
  • Folosirea incorecta a “kick down”-ului, apasarea brusca a pedalei de acceleratie
  • Interventia in cazul unei defectiuni de catre o persoana neautorizata
  • Neglijararea pierderilor de ulei sau a defectiunilor radiatorului
  • Suprasolicitarea automobilului
  • Neglijarea sistemului instalatiei electrice a masinii, mai ales in urma unui accident auto
  • Patrunderea apei in interiorul cutiei de viteze prin sistemul de racire comun, uleiul pierzandu-si proprietatile, cele doua lichide amestecandu-se, si astfel, distrugandu-se componentele in proportie de peste 80%.

Pentru a evita degradarea cutiei de viteze si inlocuirea acesteia trebuie sa schimbati uleiul constant, conform indicatiilor producatorului. Inlocuirea acestuia trebuie sa se realizeze in service-uri specializate sau reprezentante, care stiu exact procedura de schimbare corecta pentru masina dumneavoastra. De asemenea, trebuie evitata incingerea uleiului din cutie, intrucat se poate distruge mecatronicul sau calculatorul cutiei.

Asadar, dragi soferi, asigurati-va ca revizia automobilului reprezinta o prioritate pentru dumneavoastra. Defectiunile cutiei de viteze afecteaza controlul asupra automobilului, prin urmare siguranta soferului si a pasagerilor.

Posteaza raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *