Meniu

Adaugat/Modificat de la Iul 31, 2020 in Sfaturi Utile

Cum se comporta un ventilator defect – 3 probleme des intalnite

Rolul de a raci si de a mentine rece lichidul de racire atunci cand acesta se incalzeste ii revine unei componente foarte importante a automobilului, si anume, ventilatorului.

Problemele ce pot sa apara la un ventilator au drept cauza incalzirea lichidului de racire, care absoarbe caldura motorului. Ventilatorul pastreaza motorul rece pentru ca acesta sa puna in functiune automobilul cu care va deplasati zi de zi.

Folosirea excesiva si timpul de functionare sunt motivele pentru care un ventilator se defecteaza. Daca acesta incepe sa functioneze precar, vor aparea semne specifice, ceea ce va va impinge sa luati masuri.

Lipsa zgomotului

Ventilatorul emite, de obicei, un sunet cu care te obisnuiesti. Acesta se aude atat din exteriorul masinii, cat si din interior si este produs de motorul sau pentru a-l pune in miscare la o viteza corespunzatoare.

Insa, daca acesta nu se mai aude, acest lucru este clar un semn ca are o problema si trebuie sa mergeti intr-un service pentru a verificari.

Crestere temperaturii

La temperaturi ridicate, motorul cedeaza, iar rezolvarea acestei probleme este costisitoare. Pentru a evita acest lucru este reparati ventilatorul la timp daca detectati supraincalzirea sa.  

Dupa cum am precizat, ventilatorul raceste lichidul, iar oprirea lui va mari temperatura din motor

Rolul ventilatorului este de racire asa cum am mentionat iar oprirea lui mareste temperatura din motor, termostatul va deveni tot mai fierbinte si pentru ca agentul de racire nu raceste va va arata acest lucru la bordul masinii. Nu luati in gluma acest simptom. Este grav si poate duce la defectiuni multiple.

Disparitia lichidului de racire

Sunt cazuri in care lichidul de racire se pierde, mai exact, atunci cand temperatura creste, nu este mentinuta si nu este constanta. Pentru a evita acest lucru, trebuie sa aveti grija ca acest lichid sa ramana rece mereu.

Acestea sunt cateva dintre problemele ce pot afecta buna functionare a motorului. Pentru  a evita aparitia defectiunilor este indicat sa urmati sfaturile si sa verificati automobilul intr-un service.

Posteaza raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>