Meniu

Adaugat/Modificat de la Oct 31, 2018 in Sfaturi Utile

Cum sa iti pregatesti masina pentru iarna – recomandari

Iarna se apropie cu pasi repezi, iar acest lucru ar trebui sa ii puna pe treaba pe soferi. Pentru ca masina dumneavoastra sa fie in siguranta si pentru a nu va confrunta cu eventualele probleme care apar in acest anotimp, trebuie sa faceti cateva verificari. Luati masuri din timp, intrucat mai tarziu poate fi prea tarziu.

Iata ce trebuie sa faci pentru ca masina sa nu te lase cand ti-e lumea mai draga:

In primul rand, este important sa mergi la un sevice auto care sa iti verifice bateria si incarcarea alternatorului. Avand in vedere ca in acest sezon friguros piesele masinii sunt mai predispuse defectiunilor, acestea trebuie verificate pentru a nu avea surprize neplacute.

Nu uita: in acest anotimp ziua este mai scurta, ceea ce inseamna ca se va intuneca mai devreme, astfel ca vei avea nevoie de ele mai mult. Verifica becurile si schimba-le daca este cazul, intrucat urmeaza un anotimp in care le vei solicita destul de mult.

Franele – piese importante ale unei masini ce trebuie verificate

Nu trebuie sa astepti sa vina iarna pentru a ajunge intr-un service. Poti sa faci acest lucru inca de la sfarsitul toamnei. Asadar, este indicat sa verifici mai multe piese, cum ar fi: franele, becurile, directia, articulatiile, dar si suspensiile.

Daca observi ca volanul incepe sa vibreze atunci cand incetinesti dupa ce ai circulat cu o viteza mare, acest lucru inseamna ca discurile sunt ovalizate, ceea ce reprezinta o problema destul de grava, care ar trebui sa te trimita spre un service urgent!

Schimba anvelopele!

Atunci cand temperatura scade sub 7 grade Celsius este indicat sa schimbati anvelopele la masina dumneavoastra. Nu neglijati acest aspect intrucat este important pentru a avea aderenta maxima in conditii de iarna. Acestea trebuie sa aiba profilul de peste 5 mm si, mai ales, sa fie de calitate. Nu trebuie sa prezinte crapaturi, galme sau alte uzuri.

Lichidul pentru curatarea parbrizului si antigelul trebuie verificate si schimbate cu unele potrivite sezonului. Lichidul pentru curatarea parbrizului trebuie sa fie pentru iarna si, mai ales, sa fie de calitate.

Tu ti-ai pregatit masina pentru iarna?

Posteaza raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>