Meniu

Adaugat/Modificat de la Dec 11, 2020 in Sfaturi Utile

Cum ai grija de bateria masinii pe timpul iernii?

Condusul pe timp de iarna nu este unul usor. La orele de varf este intuneric, iar conditiile meteorologice ingreuneaza mersul cu masina. Apar tot felul de probleme, precum cele legate de pornirea automobilului, dar si a bateriei. In plus, incuietorile si stergatoarele ingheata, frana de mana se blocheaza din cauza temperaturilor scazute.

Insa, vestea buna este ca iti poti pregati masina avand grija de bateria sa in aceasta perioada neprietenoasa daca vei tine cont de cateva aspecte.

Cum functioneaza, insa, bateria auto?

Bateria are rolul de a asigura buna functionare a anumitor functii, cum sunt luminile, claxonul si servodirectia. O buna functionare a baterie depinde de posesor, iar aceasta va trebui protejata pentru o functionare indelungata de timp.

Ce trebuie facut pe timpul iernii pentru a avea grija de aceasta compoenta?

In primul rand, va trebui sa stergem cu o laveta speciala capacul si bornele acesteia pentru a nu patrunde mizeria, care va duce la descarcarea bateriei si vom monitoriza sa nu existe deteriorari, scurgeri si urme de oxidare la conexiunile electrice. In plus, trebuie sa fie stranse bine clemele cu care sunt prevazute bornele, si verificarea tensiunii utilizand un multimetru.

Pe de alta parte, pentru a avea grija de bateria masinii este indicata evitarea deplasarilor scurte. De exemplu, daca vei circula putin cu masina iarna, bateria va suferi un proces de incarcare si descarcare rapid, iar acest lucru ii va afecta buna sa functionare. Daca circuli cu masina regulat mai putin de 5 km ar trebui sa o pornesti si astepti putin inainte de a pleca, pentru ca bateria sa isi incheie procesul de incarcare.

Atunci cand bateria este descarcata trebuie stiut ca poate reprezenta numeroase riscuri pentru siguranta ta. Astfel, este indicat sa verifici constant daca toate cablurile bateriei se afla in conditii optime de functionare. De asemenea, tot pentru a salva bateria tine minte sa stingi luminile atunci cand cobori din masina.

Posteaza raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>