Meniu

Adaugat/Modificat de la Dec 23, 2020 in Sfaturi Utile

Condusul in zonele de munte – sfaturi

Vrei sa iti petreci concediul la munte, iar drumul sa il parcurgi cu masina? Trebuie sa stii ca desi calatoria cu masina este una placuta, aceasta este si riscanta, de aceea, este indicat sa ii acordam o atentie deosebita.

Ce trebuie sa faci pentru a te bucura de un drum sigur si placut la munte:

Circula cu viteza corespunzatoare

Tinand cont de faptul ca drumul la munte te poate surprinde in orice moment acorda improtanta vitezei si circula cu viteza legala.

Fii atent la drum

Drumul la munte este unul destul de imprevizibil intrucat in orice moment pot sa iti sara in fata un an animal sau un obstacol, un copac sau o piatra cazuta in drum.

Nu incerca sa tai curbele

Nu circula prea repede intrucat vei risca sa faci un accident cu un sofer care face acelasi lucru. Cand iei o curba, cel mai bine stai pe banda ta.

Utilizeaza frana de motor

Atunci cand circuli pe un drum descendent, nu folosi in mod excesiv frana. Poti sa te trezesti cu probleme mai mari. Pentru a solicita motorul mai putin, tot ce poti sa faci este sa folosesti o treapta inferioara de viteze.

Acorda importanta conditiilor metereologice

Stim cu totii faptul ca vremea la munte este imprevizibila, se schimba foarte repede. Daca acum te bucuri se soare, peste cateva clipe, norii si ploaia te pot lua prin surprindere si iti pot da planurile peste cap. Mai ales atunci cand apare ninsoarea si gheata. In acest caz, este indicat sa iti echipezi masina inainte sa pleci la drum.

Acestea fiind, zise, va dorim un concediu placut, fara incidente!

Posteaza raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>