Meniu

Adaugat/Modificat de la Ian 22, 2020 in Sfaturi Utile

Circula in siguranta – fa o revizie automobilului tau

Atunci cand pleci la drum trebuie sa faci acest lucru in deplina siguranta. Iar pentru a te asigura de acest lucru este important sa faci anumite revizii la timp pentru automobilul tau:

Iata care sunt partile automobilului tau care au nevoie de de revizie:

Sistemul de franare

Cel mai important sistem de siguranta al unei masini este sistemul de franare. In cadrul reviziei sistemului de franare trebuie sa verifici nivelul lichidului de frana, starea placutelor, precum si pe cea a discurilor de frana. In cazul in care acestea sunt uzate trebuie schimbate imediat si trebuie folosite piese de calitate in locul lor.

Anvelope

Crezi ca a venit timpul sa schimbi anvelopele masinii, insa, nu esti sigur de acest lucru? Ei bine, vei afla dupa o vizita in service. Trebuie sa folosesti anvelope de calitate pentru a rezista cat mai mult.

Filtrul de carburant

Acesta este trecut cu vederea chiar si la reviziile de 15.000 km. Este indicat ca acesta sa fi schimbat la 15.00 km luand in considerare faptul ca este destul sensibil la impuritati.

Filtrul de aer

Acest filtru este schimba repede si o poti face si tu fara probleme, chiar si la 7.500 km.

Lichidul din caseta de directie

Acest lichid asigura senzatia de fluenta la rotirea volanului. Verifica nivelul acestuia si schimba-l daca este cazul intrucat iti va proteja caseta de directie.

Lichidul din cutia de viteze

Inlocuirea lichidului din cutia de viteze trebuie facuta conforma anumitor specificatii cerute de constructorul masinii. Este important sa verifici manual masinii pentru a vedea exact cand trebuie schimbat acesta.

Bujiile

De fiecare data cand faci revizie la masina ta este important sa inlocuiesti si bujiile. In acest fel, aceasta va rula fara fluctuatii in turatie, iar consumul de combustibil nu va mai fi crescut. Daca masina este pe diesel, este important ca mecanicul sa verifice starea bujiilor, iar daca este nevoie sa fie schimbate. In cazul in care nu le veti schimba, veti putea intampina probleme destul de mari.

Kitul de distributie

Aceasta este o alta componenta ce are nevoie sa fie schimbata la un interval ce poate varia de la 6 la 10 ani sau de la 60.000 km la 150.000 km.

Lichidul de racire

Acest tip de lichid are un rol anticoroziv, de racire, precum si anti inghet. Daca ai verificat si ai vazut ca nu este suficient lichid trebuie sa completezi cu antigel, astfel incat sa nu te lase la greu.

Nu in ultimul rand, nu uita sa cauti un service auto de incredere care sa iti ofere servicii de calitate.

Posteaza raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>