Meniu

Adaugat/Modificat de la sept. 24, 2018 in Stiri

Ce trebuie sa faci pentru a avea un consum scazut de combustibil

 

Orice sofer vrea sa detina o masina economica. Vestea buna este ca poti avea o astfel de masina, daca ai in vedere cateva trucuri importante. Astfel, scaderea consumului de benzina va fi de pana la 20 – 25%, cea ce nu este deloc putin.

Pentru a nu merge atat de des intr-o benzinarie trebuie sa:

In primul rand, nu accelerezi in trafic. De obicei, atunci cand accelerezi, consumul va fi unul mai crescut. Este recomandat sa schimbi vitezele la turatii ceva mai joase, de exemplu, intre 2000 si 2500 rpm.

Folosirea pilotului automat poate sa ofere mai multe avantaje decat te-ai gandi. Astfel, daca este folosit, poate sa contribuie la o scadere a consumului de combustibil. Mai ales atunci cand iesi din oras sau mergeti pe distante mai lungi. Poate te intrebi de ce are acesta un impact atat de mare. Ei bine, atunci cand este pornit va pastra turatia si viteza constanta astfel ca nu va mai fi nevoie sa le schimbi. Drept urmare, consumul de combustibil va scadea.

Un alt factor care va contribui la scaderea consumului de benzina este anticiparea momentului in care vei frana. Multi soferi franeaza in ultimul moment. Daca observi de la departare ca semaforul este rosu, incearca sa franezi mai din timp.

Ai grija intotdeauna la viteza maxima cu care circuli pe strada. Daca vei pastra o viteza constanta, respectiv de 90-100 km/h, motorul nu depune efort si nu va consuma mult combustibil. Concluzia: daca nu mergi repede, nu consumi mult combustibil.

Poate nu stiai, insa, si aerul conditionat consuma combustibil. In momentul in care pornim climatizarea, motorul trebuie sa depuna efort pentru a roti compresorul, respectiv sa arda combustibil, ceea ce inseamna ca acesta se va pierde. Din acest punct de vedere este recomandat sa circuli cu geamurile deschise macar in oras, daca vrei sa reduci consumul de combustibil.

Posteaza raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *