Meniu

Adaugat/Modificat de la Noi 26, 2020 in Masina Ta

Catalizatorul auto – importanta si defectiuni

Convertorul catalitic este o piesa de baza pentru functionarea masinii, ce face parte din componenta sistemului de evacuare al automobilului. Rolul sau este de a transforma substantele poluante in unele mai putin poluante cu ajutorul unor procese chimice, pe care le elibereaza in atmosfera.

Mai exact, micsorarea acestora se realizeaza prin procesul de ardere a gazelor poluante, monoxid de carbon, hidrocarburile si substantele apropiate.

Un catalizator este conceput sa functioneze eficient aproximativ zece ani, insa, pot exista situatii cand acesta se poate defecta si mai devreme.

Tinand cont de faptul ca este pozitionat intre motor, facand parte din sistemul de evacuare, functionand la temperaturi foarte mari, situat in partea inferioara a vehiculului, acesta este supus factorilor externi, dar si interni, care il pot deteriora.

Semnale frecvente care arata ca aceasta piesa auto prezinta defectiuni:

  • Accereratie redusa
  • Intarziere si urcare greoaie dupa apasarea acceleratiei
  • Consumul ridicat de combustibil si o putere scazuta a motorului
  • Miros caustic puternic si neplacut
  • Sunete ciudate
  • Aparitia unui fum negru
  • Rateuri

Ce probleme cauzeaza infundarea catalizatorului?

Cresterea nivelului de emisii poluante – daca scade eficienta catalizatorului va creste automat si nivelul de emisii poluante. In cazul in care martorul din bord va anunta o disfunctie a acestui dispozitiv, in acest caz va trebui sa mergeti intr-un service auto pentru a remedia respectiva defectiune. Daca este confirmata defectiunea, aceasta componenta trebuie inlocuita.

Pornirea greoaie a motorului, o problema care apare din cauza de infundarii sistemului de evacuare.

Bujii defecte

Asadar, daca va confruntati cu problemele descrise la catalizotor, este necesar sa il inlocuiti intrucat poate afecta performantele automobilului dumneavoastra. Si, mai mult decat atat, puteti sa va confruntati cu reparatii destul de costisitoare.

Posteaza raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>