Meniu

Adaugat/Modificat de la Mar 21, 2019 in Masina Ta

Bujiile defecte – o sursa a problemelor la motor

Interiorul unei masini este mai complex decat pare. Piesele sunt interconectate intre ele si in cazul in care una dintre una dintre acestea prezinta o defectiune, si celelalte pot avea anumite probleme. Acest lucru se intampla si in cazul bujiilor, aceste piese putand fi cauza defectiunilor motorului.

Functiile si rolul pe care le au bujiile

Dintre componentele unui motor fac parte si bujiile. Acestea se ocupa de aprinderea combustibilului in cilindrii si sunt de 2 feluri: bujii cu scanteie, acestea fiind caracteristice motoarelor pe benzina si bujii incandescente, cele care fac parte din componenta motoarele diesel.

Bujiile necesita inlocuire la un anumit interval de timp sau dupa ce au fost parcursi anumiti kilometri intrucat acestea sunt considerate piese consumabile.

Despre bujiile normale (cu scanteie) trebuie spus faptul ca functioneaza cat timp motorul este pornit. Functia acestora este de a aprinde amestecul benzina – aer la un ciclu al pistonului.

Bujiile incandescente mai sunt numite si bujii de pre-incalzire, acestea fiind utile pentru ca pornirea motorului sa se realizeze mai usor.

Daca bujiile sunt defecte, vor exista consecinte neplacute pentru motorul masinii, dintre care mentionam:

  • Motorul emite un zgomot ciudat si are o putere mica
  • Consumul de combustibil este crescut
  • Motorul are o functionare neregula si da rateuri

In cazul in care motorul masinii prezinta astfel de probleme este recomandat sa verificati bujiile  intrucat acestea pot fi cauza unei functionari anormale. Exista cazuri in care problemele motorului au fost rezolvate prin schimbarea bujiilor. Asadar, luati in calcul si bujille atunci cand intampinati probleme cu motorul masinii dumnevoastra.

Mai mult decat atat, starea bujiilor poate sa va ofere informatii importante despre functionarea motorului. De exemplu, rateurile motorului pot fi cauza bujiilor cu depuneri, respectiv topire si unirea electrozilor.

Bujiile se vor schimba in momentul in care s-au uzat, precum si cand se observa un motor care are probleme de functionare. Nu dureaza mult verificarea acestora, iar daca se constata anumite probleme va trebui sa mergeti la un service auto.

Dragi soferi, pentru siguranta dumneavoastra la volan este indicat sa acordati importante oricarei piese a motorului masinii.

Posteaza raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>