Meniu

Adaugat/Modificat de la Aug 22, 2019 in Masina Ta

Bateria masinii – semne care te anunta ca va ceda

Orice automobil sau vehicul are cel putin o baterie. Aceasta componenta este inima masinii si, pe langa principalul scop al sau, respectiv pornirea motorului, bateria ofera energie pentru functionarea sistemelor masinii: sistemul de sonorizare, de iluminat, de siguranta, de ventilatie, de incalzire si altele.

Cu toate acestea, se intampla adesea sa ne lase bateria, sa moara. De ce apare aceasta problema? Este dificil sa ne dam seama care este cauza acestei defectiuni. Poate fi vorba despre o baterie veche, un alternator defect, defectiuni ale diodei alternatorului sau o incarcare defectuoasa.

Iata care sunt semnele care va vor anunta ca bateria va ceda:

Motorul porneste greu

Pentru ca motorul sa porneasca este nevoie de energie electrica, de acest lucru ocupandu-se bateria. La rece sau dupa ce masina a stat in parcare peste noapte, la actionarea demarorului, motorul se straduieste sa se invarta. Acest lucru reprezinta un semn ca bateria este pe moarte.

Probleme cu dispozitivele electrice

Pe langa pornirea motorului, bateria furnizeaza energie si pentru componentele electrice si electronice ale masinii. In cazul in care intensitatea luminilor este scazuta atunci cand pornim ventilatia sau radioul, inseamna ca bateria masinii este pe cale sa cedeze. De asemenea, tot in cazul unei baterii slabe, sistemele masinii se comporta dezorganizat. Daca geamurile electrice, inchiderea centralizata, martorii din bord sau stergatoarele se comporta ciudat, prima componenta ce trebuie verificata este bateria.

Martorul de baterie din bord aprins

Daca martorul de baterie sta aprins si dupa pornirea motorului, acest lucru indica o problema de incarcare a bateriei sau o problema interna. Intr-o astfel de situatie, sunt sanse 50% – 50% ca problema sa fie de la baterie sau de la sistemul electric. In acest caz, este recomandat sa apelati la un specialist intr-un timp cat mai scurt.

Motorul nu mai porneste 

Motorul nu mai porneste dupa invartirea cheii in contact. Se aude doar un clichet, acel sunet pe care niciun sofer nu isi doreste sa il auda. Daca masina dumnevoastra prezinta aceste probleme trebuie sa stiti faptul ca cea care este de vina este bateria. Aceasta ar trebui inlocuita, iar ca solutie temporara puteti apela la cineva care sa va ,,dea curent” cu ajutorul unor clesti speciali. De asemenea, bateria poate fi demontata pentru a fi incarcata la o priza folosind un redresor.

Posteaza raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>